Kde hral, tam zvíťazil. Álvarez má patent na získavanie trofejí, teraz chce Ligu majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kde hral, tam zvíťazil. Álvarez má patent na získavanie trofejí, teraz chce Ligu majstrov

Ak sa Álvarez bude tešiť aj v sobotu, ako 23-ročný vyhrá všetko, čo sa vo futbale vyhrať dá.
Ak sa Álvarez bude tešiť aj v sobotu, ako 23-ročný vyhrá všetko, čo sa vo futbale vyhrať dá.Profimedia
Argentínsky útočník Julian Álvarez (23) je síce len druhým útočníkom Manchestru City, ale jeho kvality sú väčšie ako si možno mnoho ľudí uvedomuje. Len pre prítomnosť Erlinga Haalanda (22) ich zatiaľ nedokázal pretaviť naplno.

Napriek tomu má zbierku trofejí, o ktorej môže jeho nórsky spoluhráč stále iba snívať. Kde Argentínčan zasiahol do hry, tam sa nakoniec radoval a do skompletizovania celej vitríny mu chýba už iba víťazstvo v Lige majstrov, o čo sa "Citizens" pokúsia v sobotu vo finále proti milánskemu Interu.

Od roku 2018 bol súčasťou áčka River Plate, s ktorým hneď zakrátko vyhral Copa Libertadores, teda juhoamerickú verziu Ligy majstrov. Následne aj Recopu, čo je juhoamerický Superpohár. Vzápätí bol pri úspechu v Argentínskom pohári a v nadväznosti na to uspel aj v stretnutí o Argentínsky superpohár.

Štatistiky Juliana Álvareza.
Štatistiky Juliana Álvareza.Flashscore

Pred odchodom z River Plate pridal ešte Trofeo de Campeones a hlavne titul v argentínskej najvyššej súťaži. Úspešné pôsobenie v tomto klube ukončil šiestimi gólmi v jednom zápase do siete peruánskej Limy.

Do Manchestru City dorazil pred začiatkom ročníka 2022/23, pričom anglický gigant za neho poslal "iba" dvanásť miliónov eur a už teraz môžeme povedať, že to bol jeden z najlepších prestupov posledných rokov. Premiéru na britských trávnikoch síce neokorenil toľkými gólmi, no za Haalandom dostával svoje šance. V lige zasiahol do 31 duelov.

Takisto prispel k zisku majstrovského titulu z Premier League a tiež víťazstva v FA Cupe. Jediná súťaž, ktorá celku z Etihad Stadium ušla, bol Ligový pohár a v podstate ešte Community Shield. Teraz sa Álvarez aj so všetkými spoluhráčmi hotujú na "ušatý pohár".

Rodák z Calchínu hneď na úvod kariéry dosiahol to, na čo taký Lionel Messi čakal takmer až do jej konca. Síce nestrelil žiadny gól, ale v roku 2021 bol v tíme, ktorý vyhral Copa América, keď Argentína vo finále na Maracane porazila domácu Brazíliu. Na majstrovstvách sveta v Katare už patril medzi lídrov ofenzívy.

Álvarez v tejto sezóne Premier League.
Álvarez v tejto sezóne Premier League.Flashscore

Rozhodol o postupe cez Austráliu v osemfinále, presadil sa aj v semifinále proti Chorvátsku. Finále otvoril v základnej zostave, z ihriska odišiel až počas 102. minúty. Celkovo na šampionáte strelil štyri góly. Ešte musíme doplniť, že Álvarez bol aj pri výhre nad Talianskom v rámci Finalissimy.

Dvadsaťtriročný Álvarez tak vyhral už jedenásť rôznych trofejí a väčšinu na prvý pokus. Ak City uspejú v sobotnom finále Ligy majstrov, dosiahne na niečo neuveriteľné - počas jediného ročníka vyhrá treble a k tomu ešte aj to najcenejšie, majstrovstvá sveta.

Manchester City - Inter