Lobotkov koniec v Lige majstrov. Neapolčania sa sťažovali na rozhodcov, AC nemyslí dopredu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lobotkov koniec v Lige majstrov. Neapolčania sa sťažovali na rozhodcov, AC nemyslí dopredu
Stanislav Lobotka a spol. dosnívali sen o Lige majstrov.
Stanislav Lobotka a spol. dosnívali sen o Lige majstrov.Profimedia
Futbalisti AC Miláno ustáli v utorňajšej odvete štvrťfinále ofenzívnu i streleckú prevahu domáceho SSC Neapol a postúpili do semifinále Ligy majstrov. Zápas na pôde "Partenopei" sa skončil nerozhodne 1:1 a úradujúci taliansky majster postúpil vďaka triumfu 1:0 v prvom stretnutí na San Sire. Za domácich odohral celý zápas aj Slovák Stanislav Lobotka (28).

Na AC pravdepodobne čaká v semifinále ďalšie talianske derby, dokonca milánske. Inter má pred stredajšou domácou odvetou proti Benfice Lisabon náskok 2:0 a je tak na najlepšej ceste k postupu.

"Sme radi, že sme prešli cez taký dobrý tím, je to skvelý pocit. Nerozmýšľame dopredu, dostaneme koho dostaneme. V akomkoľvek prípade to bude skvelý zápas," citovala agentúra AP trénera hostí Stefana Pioliho.

Tím sa prebojoval do tejto fázy prestížnej súťaže premiérovo od roku 2007, keď ju vyhral. S Neapolom si zmeral sily trikrát v priebehu sedemnástich dní a na dvojzápas LM sa naladili už 2. apríla, keď zdolal vedúci tím Serie A na jeho pôde vysoko 4:0.

Olivier Giroud dopomohol AC k postupu medzi štyroch najlepších.
Olivier Giroud dopomohol AC k postupu medzi štyroch najlepších.Profimedia

"Dnešné víťazstvo zvýšilo našu sebadôveru. Mali sme ju aj predtým, ale postup cez Neapol a Tottenham nám pomôže rásť. Sú to skúsenosti, ktoré vám dajú silu a schopnosť zvládnuť konkrétny typ tlaku. Pre mnohých to bol prvý zápas, ktorý bol takto dôležitý," dodal Pioli.

Neapol mal hernú prevahu najmä v prvom polčase, no strelám chýbala presnosť a razancia. Do priestoru bránky Mikea Maignana vystrelili "iba" štyrikrát, celkovo mali na konte 23 streleckých pokusov.

Slovák Stanislav Lobotka dostal podľa Flashscore hodnotenia priemernú známku 6,9. Domácim nepomohol ani návrat topkanoniera Victora Osimhena, ktorý vyrovnal v nadstavení hlavičkou, či šanca Chviču Kvaraccheliu v podobe penalty. 

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Zneškodnil ju Maignan, čím napodobnil svojho náprotivka Alexa Mereta. Ten vykryl penaltu v podaní Oliviera Girouda. Francúz sa nakoniec gólovo presadil v závere prvého polčasu s asistenciou Rafaela Leaa, ktorého zákrok na Hirvinga Lozana kritizoval tréner domácich Luciano Spalletti.

"V 37. minúte mala byť penalta, jasná penalta. Skrútil mu členok," povedal Spalletti ohľadom sporného zákroku v pokutovom území hostí za stavu 0:0.

Kormidelník sa sťažoval aj na žlté karty pre Andreho-Franka Zamba Anguissu a Kima Min-jaeho z prvého zápasu, pre ktoré nemohli nastúpiť v odvete: "Boli sme potrestaní za to, čo sa stalo v prvom stretnutí. Neprávom nám odobrali silných a ráznych hráčov," dodal.

Odveta štvrťfinále: Neapol - AC Miláno 1:2