Manchester City nedal v odvete Realu Madrid šancu a je vo finále Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City nedal v odvete Realu Madrid šancu a je vo finále Ligy majstrov

Manchester City doplnil vo finále Inter.
Manchester City doplnil vo finále Inter.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v odvetnom zápase semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid 4:0 a po remíze 1:1 z úvodného duelu postúpili do finále, v ktorom sa 10. júna stretnú v Istanbule s milánskym Interom.

Manchester City - Real Madrid 4:0 (2:0)

Góly: 23., 37. B. Silva, 76. Militao (vl.), 90+1. Álvarez

/prvý zápas 1:1, postupuje Manchester City/

Podľa očakávaní začal Manchester City jasnou hernou prevahou. Domáci ale navyše počas prvého polčasu doslova dominovali. Real Madrid sa nevedel dostať cez polovicu ihriska a v defenzíve mal s pohybom hviezd súpera veľké problémy. Jasne o tom hovorí aj fakt, že v prvých pätnástich minútach zaznamenali hostia len trinásť úspešných prihrávok.

Prvú šancu mohol mať Haaland, pretože dostal pas za obranu, ale kľučkou sa vytlačil zo streleckej pozície. Následne Rodri krížne tesne minul bránu. Po centri Grealisha už ale Courtois musel vytiahnuť exkluzívny zákrok. Haaland hlavičkoval z bezprostrednej blízkosti. Belgičan sa blysol na čiare a loptu v poslednej chvíli odkopol Alaba.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

De Bruyne chcel svojho krajana nachytať strelou z diaľky, priamym kopom nasmeroval hrací predmet o centimetre vedľa. Courtois vzápätí predviedol jeden zo zákrokov sezóny. Znova v tom bol Haaland, tentoraz hlavičkoval výborne do protipohybu, avšak jednotka Realu aj tak rukou loptu neuveriteľne vyškriabala.

V 23. minúte už svoj enormný tlak "Cityzens" korunovali gólom. Krásnu prihrávku pomedzi dvoch hráčov od De Bruyneho si v pokutovom území prebral Bernardo Silva a ľavačkou namieril rezolútne k žrdi. Real sa až potom mierne osmeľoval dopredu. Kroos veľmi peknou ranou z diaľky opečiatkoval brvno.

Potvrdilo sa nedáš - dostaneš. Camavinga sa z pozície ľavého obrancu ocitol vpravo, a keď sa chcel vrátiť na svoj post, tak sa nedohodol so stopérmi, rozhodená defenzíva si zle prebrala hráčov. Gündogan obdržal prihrávku na roh päťky. Jeho strelu Courtois vyrazil, lenže iba k Bernardovi Silvovi, ktorý hlavičkou rozvlnil sieť.

Do druhého dejstva vstúpil Real logicky aktívnejšie. Získal priamy kop z dobrej pozície. K lopte sa postavil Alaba, tá krásne padala pod brvno. Dôležitý zákrok vytiahol Ederson. Po zmene strán sa toho pred bránami nedialo až toľko. Parádnou pätičkou cez Militaa to zmenil Gündogan, razom bol Haaland sám na päťke. Courtois zrazil zakončenie na brvno.

O prevahe City vypovedá tiež štatistika xG
O prevahe City vypovedá tiež štatistika xGOpta by Stats Perform

Definitívne bolo o postupe City rozhodnuté štvrťhodinu pred koncom. Center z priameho kopu jemne pohladil Akanji, ale rozhodujúci bol teč Édera Militaa, ktorý nešťastne prekonal vlastného brankára. "Biely balet" sa pokúsil s výsledkom ešte niečo urobiť. Ederson bravúrne zneškodnil strelu Ceballosa.

Konečný výsledok v nadstavenom čase korunoval striedajúci Julian Álvarez. Zverenci trénera Pepa Guardiolu tak oplatili Realu vypadnutie v semifinále Ligy majstrov spred roka a druhýkrát v histórii klubu si zahrajú posledný zápas boja o "ušatú trofej". Dva roky dozadu prehrali proti Chelsea tesne 0:1.

"Los Blancos" ukončia sezónu bez titulu v Lige majstrov či La Lige, ale vyhrali Copa del Rey, majstrovstvá sveta klubov a aj Európsky superpohár. Manchester City môže získať treble, keďže je blízko k titulu v Premier League a čaká ho aj finále FA Cupu.

Hodnotenie hráčov základnej zostavy.
Hodnotenie hráčov základnej zostavy.Flashscore