Pre všetkých je to veľká škola, ale môžeme byť na seba hrdí, vyhlásil kouč Unionu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre všetkých je to veľká škola, ale môžeme byť na seba hrdí, vyhlásil kouč Unionu

Nenad Bjelica je hrdý na svoj tím napriek tomu, že v skupine získal iba dva body.
Nenad Bjelica je hrdý na svoj tím napriek tomu, že v skupine získal iba dva body.Profimedia
Napriek domácej prehre 2:3 s Realom Madrid bol tréner Unionu Berlín Nenad Bjelica (52) hrdý na svoj tím, ktorý do poslednej minúty bojoval proti favoritom o víťazstvo a tretie miesto v skupine Ligy majstrov. Nováčik súťaže v záverečnom šiestom kole vyrovnal v 85. minúte na 2:2 zásluhou českého reprezentačného stredopoliara Alexa Krála (25), ale nedokázal zvrátiť výsledok a vo futbalovej Európe túto sezónu skončil.

Union Berlín - Real Madrid 2:3

Kevin Volland poslal domácich do vedenia v závere prvého polčasu len niekoľko sekúnd po tom, čo brankár Frederik Rönnow chytil Modričovi penaltu. "Všetko sa to udialo rýchlo. Skrátka som tušil, že to kopne do stredu," citoval dánskeho brankára web denníka Bild.

Hráči Realu nepremenili tretiu penaltu v rade, ale napriek tomu po prestávke otočili skóre: Joselu dvakrát skóroval hlavou. "Súper podľa očakávania dominoval. My sme sa snažili hrať nižšie a vyrážať do brejkov. Nakoniec to bol vyrovnaný zápas, môžeme byť na seba hrdí," uviedol Bjelica, ktorý sa k tímu pripojil len koncom novembra a vo svojom treťom súťažnom zápase na lavičke utrpel prvú prehru.

Konečná tabuľka skupiny C.
Konečná tabuľka skupiny C.Flashscore

Na záverečnú štvrťhodinu sa na ihrisko dostal aj Král a v 85. minúte strelou spoza šestnástky vyrovnal. Český reprezentant skóroval na klubovej úrovni prvýkrát po takmer piatich rokoch, naposledy sa mu to podarilo ešte v drese pražskej Slavie v osemfinále Európskej ligy proti Seville. V 89. minúte však favorit rozhodol zápas zásluhou Daniho Ceballosa.

"Ukázali sme charakter, do poslednej chvíle sme boli v hre o tretie miesto a postup do Európskej ligy. Potrebovali sme ešte jeden gól, ale Real je príliš dobrý na to, aby si nechal takúto príležitosť rozhodnúť kontrou do otvorenej obrany," hodnotil Bjelica. "Pre všetkých je to veľká škola, tento klub nemal s Ligou majstrov žiadne skúsenosti," zdôraznil chorvátsky tréner.

Real nadviazal na sezóny 2011/12 a 2014/15 a tretíkrát v histórii vyhral všetkých šesť zápasov v skupine. "Som šťastný, že sme zvládli i posledný zápas. Bol to náročný zápas s množstvom gólov a pred skvelým publikom, ale boli sme lepším tímom," skonštatoval tréner španielskeho veľkoklubu Carlo Ancelotti.

"Biely balet" mal už pred zápasom istotu prvého miesta v skupine C. Druhým postupujúcim do osemfinále je Neapol po výhre 2:0 nad treťou Bragou, ktorú čaká play-off Európskej ligy.