Stále máme o čo hrať, vraví ten Hag po konci v Európe. Dno a hniloba, reagujú experti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stále máme o čo hrať, vraví ten Hag po konci v Európe. Dno a hniloba, reagujú experti

Erik ten Hag nezažíva ideálny december na lavičke Manchestru United.
Erik ten Hag nezažíva ideálny december na lavičke Manchestru United.Profimedia
Zatiaľ čo účasť Manchestru United v európskych súťažiach sa v utorok skončila prehrou 0:1 s Bayernom Mníchov, manažér Erik ten Hag (53) povedal, že jeho tím sa teraz môže sústrediť na zlepšenie neuspokojivej pozície v Premier League.

Manchester United - Bayern Mníchov 0:1

Trojnásobní európski šampióni potrebovali na postup do osemfinále Ligy majstrov poraziť Bayern a zápas Kodane s hosťujúcim Galatasarayom sa musel skončiť remízou. Nestalo sa ani jedno z toho a futbalisti United skončili so štyrmi bodmi zo šiestich duelov na štvrtom mieste, čo znamenalo, že nemajú ani útechu v podobe pokračovania v Európskej lige.

"Stále je o čo hrať. Teraz sa môžeme sústrediť, samozrejme, na Premier League. Chceme hrať Ligu majstrov, takže musíme vynaložiť maximálne úsilie, aby sme sa dostali do prvej štvorky a budúci rok boli opäť v Lige majstrov. Potom nás, samozrejme, čaká FA Cup. Je toho stále veľa, o čo môžeme hrať," povedal ten Hag novinárom.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Gól Kingsleyho Comana zo 70. minúty nasmeroval Bayern k víťazstvu nad United. Domáci si nevytvorili jednu vyloženú príležitosť, pričom Neuera ohrozili priamo iba raz - ešte v prvom polčase.

"Veľké obavy vyvoláva fakt, že Hojlund nemal šancu. Nevytvárajú si nič. Boli to naozaj slabé vystúpenia v Lige majstrov," povedal bývalý stredopoliar United Paul Scholes pre TNT Sports.

Rasmus Hojlund bol s piatimi gólmi najlepším strelcom United v skupinovej fáze. "Dno a hniloba. Jednoducho nie sú veľmi dobrí," nadviazal bývalý útočník Premier League Chris Sutton pre BBC Sport.

Ten Hag obhajoval jedinú strelu medzi tri žrde slovami: "Takýto bol zápas na oboch stranách, videlo sme minimum šancí. Počínali sme si celkom dobre, ak sa nedá povedať, že veľmi dobre. Mali sme svoje momenty, ale jednoducho sme ich nevyužili."

Zápasové známky pre hráčov základných zostáv.
Zápasové známky pre hráčov základných zostáv.Flashscore

Manažéra Bayernu Thomasa Tuchela, ktorého tím sa bez prehry umiestnil na čele skupiny A so 16 bodmi, sa žurnalisti pýtali, či súcití s ten Hagom vzhľadom na ťažkú situáciu Angličanov.

"Takmer vždy súcitím s trénerom súpera, ale my sa snažíme robiť všetko pre to, aby sme vyhrávali. Avšak, samozrejme, že súcitím, má zranených veľa kľúčových hráčov pre takýto rozhodujúci zápas," povedal Tuchel.

"Nie je to ľahké obdobie, ale som si celkom istý, že vie, čo má ďalej robiť. Nepotrebuje moje rady ani potľapkávanie po pleciach, je dostatočne skúsený na to, aby si tým prešiel. Minulú sobotu som nezažil príjemné chvíle (ligová prehra 1:5 s Eintrachtom Frankfurt). Niekedy sa ako tréner cítite dosť osamelo, ako by ste boli na všetko sám," dodal.

Bolo to len po šiesty raz v histórii United, čo vypadli v skupinovej fáze, a len druhýkrát, čo skončili na konci svojej skupiny. Tuchel povedal, že bol prekvapený ich výkonom.

Najbližší program duelov Manchestru United.
Najbližší program duelov Manchestru United.Flashscore

"Áno, je to obrovský klub a nie je to to, čo očakávate. Očakávate, že Manchester United bude bojovať o výhru v skupine a osemfinále, ale podľa mojich skúseností vám môžem povedať, že sme mali ťažkú skupinu. Zápasy boli tesné, výsledky boli tesné, takže ste mohli vidieť, že pre Manchester United bolo možné všetko až do utorka. V niektorých stretnutiach sa to zmenilo v zlomku sekundy," zamyslel sa nemecký kouč.

Program pre United nebude najbližšie dni o nič ľahší, keďže už v nedeľu hrajú na pôde vedúceho tímu Premier League Liverpoolu. United sú v domácej súťaži po 16 súbojoch na šiestom mieste, na štvrté miesto strácajú šesť bodov. Liverpool je prvý s 37 bodmi.