Rodri sa po slabom prvom polčase spamätal a zatienil hviezdy, aby splnil sen City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodri sa po slabom prvom polčase spamätal a zatienil hviezdy, aby splnil sen City

Rodri oslavuje po strelení víťazného gólu pre Manchester City
Rodri oslavuje po strelení víťazného gólu pre Manchester CityAFP
Rodri (26) v sobotňajšom finále Ligy majstrov zobral veci do svojich rúk a zatienil spoluhráčov z Manchestru City s väčšími ofenzívnymi chúťkami. Gólom, ktorý z jeho tímu urobil kráľa Európy, zavŕšil nezabudnuteľnú sezónu zo svojho i klubového pohľadu.

Rodri splnil sny Pepa Guardiolu a majiteľov City z Abú Zabí jediným gólom pri tesnom víťazstve 1:0 nad Interom Miláno, ktorý sa vzoprel očakávaniam a tlačil City až do záverečného hvizdu.

"Som plný emócií, je to splnený sen. Všetci títo ľudia (fanúšikovia) na štadióne čakajú na úspech 20, 30, 40 rokov. Som tu len štyri roky, ale zaslúžili sme si to. Posledné roky sme boli blízko, ale keď sa dostanete do semifinále, finále, nakoniec vám Boh dá tento darček... Je to sen nás všetkých," povedal Rodri pre BT Sport. 

Manchester City - Inter Miláno 1:0

Víťazný gól strelil vo svojom 52. štarte v sezóne, čo je znakom toho, aký je pre Guardiolov celok dôležitý, pretože buduje hru spolu s Johnom Stonesom a zvyčajne umožňuje hviezdnemu útoku rozbehnúť sa.

V sobotu však prišiel rad naňho, keďže Kevin De Bruyne odstúpil zo svojho druhého finále Ligy majstrov v rade so zranením a zvyčajne plodný Erling Haaland bol obmedzený na chaos pred dobre cvičenou obranou Interu. Keď sa zdalo, že by bolo fajn začať uvažovať aj nad predĺžením, Rodri bol v správnom čase na správnom mieste, keď sa Bernardo Silva dostal do šance.

Rodri sa dostal k lopte a s pokojom, ktorý charakterizuje jeho hru v strede poľa počas celej sezóny, chladnokrvne umiestnil svoju strelu za Andreho Onanu. Bolo to zároveň vykúpenie za slabý výkon v prvom polčase, v ktorom sa ťažko vyrovnával s tlakom Interu a bol nezvyčajne slabý v držaní lopty.

"V prvom polčase som nebol dobrý. Hral som na ho*no. Jednoducho som si povedal 'musíš to prekonať' a nakoniec som strelil gól. Neuveriteľné," priznal Rodri.

Jeho štvrtý zásah v tejto sezóne vo všetkých súťažiach stačil na to, aby City triumfovalo. Inter trafil prostredníctvom Federica Dimarca brvno a Romelu Lukaku v závere premárnil famóznu šancu na vyrovnanie.

Bol to však deň City a Rodriho po tom, čo pred dvoma rokmi neuspeli proti Chelsea. Stredopoliar, ktorý prišiel do Anglicka za 70 miliónov eur, je na prvý pohľad menšou postavou v hviezdami nabitom tíme. Na druhej strane je stále symbolom finančnej sily celku, ktorý korunoval takmer dokonalú sezónu ziskom treble.

"Myslím, že sme sa zapísali do histórie. Dobré je, že chceme viac. Tento projekt je o tom chcieť viac, mať ešte viac ambícií," povedal Rodri o víťazstvách v Premier League, FA Cupe a teraz aj v Lige majstrov.