Liga majstrov: Simeone má obavy zo sily domácej Borussie, očakáva kvalitnú odvetu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Simeone sa obáva sily domáceho Dortmundu: Všetci hráči súpera mi robia starosti
Simeone si je vedomý kvalít oponenta.
Simeone si je vedomý kvalít oponenta.Reuters
Tréner madridského Atlética Diego Simeone (53) sa obáva sily Borussie Dortmund, ktorá bude mať v odvetnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov výhodu domáceho prostredia. Prvý duel v španielskej metropole sa skončil výsledkom 2:1 pre celok z Madridu.

Atlético sa usiluje o prvé semifinále Ligy majstrov po siedmich rokoch. Minulú stredu na štadióne Wanda Metropolitano porazilo protivníka z Dortmundu, ale Simeone uznal, že nemecké mužstvo je doma silné, čo by mohlo v odvetnom dueli spôsobiť riadny boj.

"Doma sú veľmi silným tímom, určite začnú vo vysokom tempe. Musíme udržať úroveň, na ktorej sme hrali v posledných zápasoch," povedal argentínsky kouč pred súbojom v Signal Iduna Parku a pokračoval:

"Som si istý, že nastúpia odhodlane, majú veľa šikovných hráčov na krídlach a v strede, ktorí veľmi dobre hrajú aj z druhej línie. Kvalitne zvládajú štandardné situácie, budeme sa snažiť preniesť hru tam, kde si myslíme, že im môžeme ublížiť."

"Všetci hráči súpera mi robia starosti. Sú veľmi dobrí, majú obrovskú rýchlosť, hráč s číslom 47 (Antonios Papadopoulos), nechcem povedať jeho meno zle, minule nastúpil a bol skutočnou hrozbou. Neviem si predstaviť iný štýl ich futbalu, ukázali ho v minulej sezóne, keď mali šancu vyhrať nemeckú ligu, a potom ju vyhral Bayern," vravel Simeone.

Kormidelník mužstva Los Colchoneros však verí, že jeho zverenci dokážu prejsť cez náročnú prekážku. "Dospeli sme v dôsledku dôležitých výsledkov, ktoré sa nám podarilo dosiahnuť v La Lige. Vďaka tomu sme vo svete futbalu nesmierne vyrástli. Z hráčov mám dobrý pocit, bude to kvalitný zápas," uzavrel.

Dortmund - Atlético (utorok, 21:00)