Liga majstrov: Dôležitá výhra proti náročnému oponentovi, hlási Simeone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazstvo je dôležité. Čelíme veľmi ťažkému súperovi, hovorí Simeone po výhre v LM
Atletico má po prvom polčase dvojzápasu tesný náskok.
Atletico má po prvom polčase dvojzápasu tesný náskok.Reuters
Diego Simeone (53) ako deviaty tréner v histórii vyhral 50. zápas v Lige majstrov. Futbalisti Atlética Madrid v úvodnom dueli štvrťfinále porazili Dortmund a argentínsky kouč uznal, že hostia mali veľmi blízko k remíze. Domáci kouč poukázal na veľkú vyrovnanosť všetkých tímov v tejto fáze súťaže a je šťastný, že mužstvo si do odvety udržalo tesný náskok.

Aktuálne piaty tím bundesligovej tabuľky sa presvedčil, že na štadióne Wanda Metropolitano v Madride sa nevyhráva. Atlético zostalo nezdolané už v 17 vyraďovacích súbojoch Ligy majstrov na vlastnom ihrisku pod vedením Simeoneho. Počas série si pripísalo 11 víťazstiev, 6 remíz a inkasovalo iba päť gólov.

Atlético - Dortmund 2:1

"Myslím, že všetky zápasy v tejto fáze budú veľmi vyrovnané, videli sme to aj v tomto prípade. Čelíme veľmi ťažkému súperovi. V prvom polčase sme boli lepší a do 60. až 70. minúty odohrali naozaj dobré stretnutie. Kontrolovali sme hru a držali dvojgólové vedenie. Majú ale skvelých hráčov a znížili. Nakoniec sa to mohlo skončiť nerozhodne," uznal rodák z Buenos Aires na tlačovej konferencii.

Pred odvetou si lodivod Los Colchoneros cení aj tesný náskok. "Víťazstvo mi dáva dobrý pocit. Keď tím hrá tak, ako predviedol, som šťastný. Vyvinuli sme dobrý tlak a často získavali loptu na súperovej polovici. Teraz sa chystáme na ich štadión s tým, že vieme, čo môžeme očakávať," dodal Simeone.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Atlético si pripísalo prvé víťazstvo v siedmich zápasoch proti nemeckému súperovi od domácej výhry 1:0 nad Leverkusenom v skupinovej fáze sezóny 2019/20. Ocenenie muž zápasu získal útočník Antoine Griezmann.

"Vyhrali sme, čo je dôležité, nezáleží na tom, ako to dopadlo. Škoda, že sme inkasovali gól a ukončili zápas s pocitom, že nás zatlačili do obrany. Prvý zápas štvrťfinále sme ale zvládli a za víťazstvom musíme ísť aj v odvete," uviedol francúzsky internacionál.

Dortmund sa dostal do kontaktu vďaka gólu Hallera, potom Bynoe-GittensBrandt trafili brvno. "Všetko zostáva otvorené. Prvých 30 minút nebolo z našej strany dosť dobrých. Často býva na tejto úrovni koniec, keď urobíte toľko chýb, ale to sme odmietli. Dôležitá je pre mňa reakcia, ktorú sme predviedli. Nakoniec by remíza nebola nezaslúžená. Teraz sa tešíme na to, čo príde o šesť dní,“ povedal tréner Edin Terzič.

"Nie je ľahké tu hrať, Atlético dosť dobre bráni. Náš gól bol veľmi dôležitý. Mohli sme byť po prvej tretine zápasu vyradení, ale ukázali sme bojovného ducha a nakoniec mohli na poslednú chvíľu aj vyrovnať. Postupne sme predviedli našu inú stránku. Ak ju ukážeme aj budúci týždeň, máme veľkú nádej. Naše šance nie sú zlé. Nebude to jednoduché, ale veríme si. Zvládneme to!" vyhlásil Emre Can.