TOP 5 najmladších strelcov vo finále Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 5 najmladších strelcov vo finále Ligy majstrov

Kluivert v roku 1995 s trofejou pre víťaza Ligy majstrov.
Kluivert v roku 1995 s trofejou pre víťaza Ligy majstrov.Profimedia
Ligu majstrov v sezóne 2022/23 niekoľko dní dozadu vyhral Manchester City a prvýkrát získal túto prestížnu trofej. Flashscore Správy sa spätne pozreli na najmladších strelcov finálových zápasov "milionárskej súťaže".

Patrick Kluivert

18 rokov a 10 mesiacov

Legendárny Holanďan debutoval v seniorskom futbale za Ajax počas sezóny 1994/95 a už na jej konci sa presadil aj vo finále Ligy majstrov. Počas 70. minúty prišiel z lavičky a keď sa zdalo, že duel ide do predĺženia, tak zahalil milánske AC smútkom, postaral sa o víťazný zásah.

Vtedy osemnásťročný mladík celkovo nastrieľal v 25 zápasoch ročníka až 18 gólov. Neskôr hrával za Barcelonu, práve AC Miláno či PSV Eindhoven a stala sa z neho jedna z najväčších legiend holandského futbalu. Kariéru ukončil v roku 2007.

Carlos Alberto

19 rokov a 5 mesiacov

Tréner José Mourinho vo svojich začiatkoch dôveroval mnohým mladíkom, ktorí neskôr mali úspešné kariéry. Jedným z nich bol Alberto. V roku 2004 pri výhre Porta nad AS Monako 3:0 strelil úvodný gól, ten sa stal zároveň víťazným. Postaral sa oň veľmi pekným volejom.

Každopádne, jeho kariéra nemala pozitívny smer. Skôr naopak. Na vrcholovej úrovni sa nedokázal presadiť, hral za viaceré brazílske kluby, no nikde sa mu nedarilo podľa predstáv. Jeho vrchol teda prišiel hneď na úvod.

Lars Ricken

20 rokov a 10 mesiacov

Borussia Dortmund sa v roku 1997 dostala do finále a ako outsider čelila Juventusu. Viedla 2:1, keď Ricken prišiel na záverečných dvadsať minút. Potreboval iba šestnásť sekúnd, aby krásnym lobom z diaľky zvýšil skóre a nasmeroval nemecký tím za nečakaným úspechom.

Záložník mal dobrú kariéru, obliekal iba dres BVB. Vyhral aj niekoľko titulov, no naplno rozvinúť svoj potenciál mu znemožnili časté zranenia.

Marco Asensio

21 rokov a 4 mesiace

Svojho času patril medzi najlepších mladých hráčov sveta. Zidane s ním v Reale Madrid pracoval opatrne, ale dával mu priestor na ihrisku. Dokopy počas ročníka 2016/17 nastúpil do 38 stretnutí. Vo finále proti Juventusu (4:1) mu stačilo iba osem minúť na ihrisku, aby pečatil výsledok.

Pre veľkú konkurenciu sa z neho nikdy nestala stálica v zostave "Los Blancos" a teraz ho opúšťa s tromi španielskymi titulmi a rovnako tromi úspechmi v Lige majstrov. Jeho kvality by mali spoznávať fanúšikovia PSG. Takisto často laboruje so zdravotnými problémami.

Vinícius Júnior

21 rokov a 10 mesiacov

Neuveriteľná cesta Realu k výhre Ligy majstrov počas sezóny 2021/22 bola korunovaná jediným finálovým gólom. Na zadnej žrdi pas Valverdeho upratal za čiaru Vinícius a predbehol na piatom mieste medzi najmladšími strelcami Messiho.

Vďaka nemu "biely balet" porazil Liverpool. Momentálne je Brazílčan jedným z najlepších hráčov na svete a to má celú kariéru pred sebou.