Tréner Dortmundu po postupe v LM stratil hlas, kapitán PSV vzal vypadnutie na seba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tréner Dortmundu po postupe v LM stratil hlas, kapitán PSV vzal vypadnutie na seba
Terzič sa môže tešiť z cenného úspechu.
Terzič sa môže tešiť z cenného úspechu.AFP
Dortmund sa môže tešiť na piatkový žreb štvrťfinále Ligy majstrov. Borussia v odvete osemfinále porazila PSV a po remíze vonku potvrdila, aká je doma silná. Prehrala iba dva z posledných 20 zápasov v súťaži na vlastnom štadióne. Tréner Edin Terzič (41) si z víťazného stretnutia odniesol stratený hlas, kapitán hostí Luuk de Jong (33) vzal po nepremenenej šanci v nadstavenom čase vyradenie na seba.

Dortmund - PSV Eindhoven 2:0

V druhom polčase sa nemecký tím ocitol pod tlakom PSV, ale líder holandskej ligy svoje šance nepremenil. V 94. minúte mohol poslať odvetu do predĺženia De Jong, v ideálnej príležitosti ale vystrelil nad brvno. "Určite sa dalo zo zápasu vyťažiť viac, minimálne vyrovnať. V druhom polčase sme dominovali bez toho, aby sme si vytvárali nejaké veľké šance. S výnimkou konca, keď som mal dať gól," povedal kapitán mužstva z Eindhovenu.

Následne na druhej strane skúsený Marco Reus nezaváhal a spečatil postup Dortmundu. Jeho tím vyhral deväť z posledných desiatich zápasov v európskych pohároch. "Postup sme si naozaj zaslúžili tvrdou prácou. Na začiatku sme odohrali snáď najlepších 30 minút v sezóne. Počas toho tlaku sme mali skórovať. Bohužiaľ, v druhom polčase sme prestali hrať, ale srdnato sme bránili. Stratil som hlas, bolo to pre mňa veľmi vyčerpávajúce. Po takomto dueli som hrdý," citoval web UEFA trénera Terziča.

"Máme veľkú radosť. Začali sme dobre, ale aj nás to stálo veľa síl. Teraz sme vo štvrťfinále spolu s veľkými európskymi klubmi. Čo predviedli naši fanúšikovia, bolo neuveriteľné. Súpera to muselo trochu zastrašiť," povedal útočník Niklas Füllkrug.

"Je to úžasný pocit. Veľmi sa teším na ďalšie kolo. Prvých 30 minút sme ich nenechali vydýchnuť. Zaslúžili sme si ďalšie góly, ale tiež bolo dôležité, že sme vzadu dokázali udržať čisté konto. V druhom polčase si hostia prirodzene vytvárali šance, ale držali sme sa. Teraz sa teším, že sa v ďalšej fáze stretneme s veľmi veľkým súperom. Postup je určite vzpruhou," uviedol brankár Borussie Gregor Kobel.

Tréner PSV v roku 2017 viedol práve Dortmund, návrat do známeho prostredia mu však zhorkol. "Stretnutie sme začali zle. Po polhodine sme sa dostali do hry, ale z tlaku sme nedali žiadny gól. Mali sme hernú prevahu, ale nefungovala finálna prihrávka. Nevyšlo to. Možno v tom bolo aj trochu smoly. Veľmi bolí, že sme prehrali. Vypadnutie z Ligy majstrov je vždy veľmi bolestivé," ľutoval kouč Peter Bosz.

Eindhoven sa nedostal do svojho prvého štvrťfinále od roku 2007. "Problém pre nás nebol v prvom polčase, ale po prestávke. Hrali sme dobre, dominovali sme, ale nevyužili sme svoje šance. Veľmi ma to štve," vyjadril sa stredopoliar Joey Veerman.