Hru nervov zvládli lepšie hráči Kodane. Žilinskí mladíci končia v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hru nervov zvládli lepšie hráči Kodane. Žilinskí mladíci končia v osemfinále
Jedným z najlepších na trávniku v Žiline bol domáci Mário Sauer.
Jedným z najlepších na trávniku v Žiline bol domáci Mário Sauer.TASR
Futbalisti MŠK Žilina nepostúpili do štvrťfinále mládežníckej Ligy majstrov. V utorkovom domácom zápase osemfinále prehrali s FC Kodaň v jedenástkovom rozstrele 2:4, v riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1.

Žilina U19 - Kodaň U19 1:2 na penalty

Žilinčania si vybojovali miestenku medzi 16 najlepšími tímami súťaže víťazstvom 2:1 nad Borussiou Dortmund v domácom stretnutí play-off. V osemfinále siahali na postup, Kodaň zdolali na strely 21:3, no nepremenili svoje šance a nakoniec na súpera nestačili v rozstrele. Zápas mal v úvode veľmi rýchly spád. Už v prvej minúte prenikol do šestnástky Sauer, ktorého obranca Kodane fauloval, no domáci hráč penaltu nepremenil. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Trest prišiel v šiestej minúte, keď sa presadil Chiakha, ale Sauer o štyri minúty odčinil svoje zaváhanie z úvodu a zakončením k ľavej žrdi vyrovnal. Od toho momentu bola v útoku nebezpečnejšia Žilina, ktorá mohla ísť do vedenia v 17. minúte i v závere polčasu, lenže šance nevyžila. V úvodnej polovici žlto-zelení prestrieľali súpera 11:2 a v druhej mali rovnakú prevahu. Nedokázali však prekonať brankára Gadebeerga Buura. Neuspeli Kóša, Šamaj, Vaľko a niekoľkokrát ani Sauer. V rozstrele nakoniec prehrali 2:4, keď skórovali všetci hráči Kodane, na druhej strane sa mýlili Vaľko a Atanasijevič.