Postúpil šťastnejší, nemáme sa za čo hanbiť. Belák sa po prehre s Kodaňou poďakoval fanúšikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Postúpil šťastnejší, nemáme sa za čo hanbiť. Belák sa po prehre s Kodaňou poďakoval fanúšikom
Žilinčania majú za sebou emotívne stretnutie.
Žilinčania majú za sebou emotívne stretnutie.TASR
Futbalisti MŠK Žilina nezvládli domáce stretnutie osemfinálovej fázy mládežníckej Ligy majstrov s FC Kodaň. Hoci na trávniku dominovali a jasne ovládli štatistiku striel, vo štvrťfinále si zahrá dánsky celok. V tábore šošonov po penaltovom rozstrele zavládol smútok, ale aj hrdosť na predvedenú hru.

Žilina U19 - FC Kodaň U19 1:2 po pen.

Tréner Ivan Belák veril podobnej zostave, ktorá nastúpila aj v predchádzajúcich zápasoch súťaže. Výraznou zmenou bolo len nasadenie stredopoliara Samuela Šamaja, na pozíciu falošného hrota sa tak posunul Mário Sauer. Práve tento hráč mohol v 3. minúte otvoriť skóre z pokutového kopu, z bieleho bodu však sieť nerozvlnil. O tri minúty neskôr poslal hostí do vedenia Chiakha, na čo domáci zareagovali vyrovnávajúcim zásahom Sauera, ktorý napravil svoje zaváhanie z úvodu stretnutia.

Šošoni v dueli siahali na postup, hrali aktívne a s chuťou. Súpera prestrieľali v pomere 21:3, gól však už nepadol a o postupujúcom museli rozhodnúť penalty. Žilinčania nakoniec v rozstrele prehrali 2:4, keď skórovali všetci hráči Kodane, na druhej strane sa mýlili Vaľko a Atanasijevič.

"Sme z toho nešťastní, takéto vypadnutie pred skvelou kulisou. Dnes s určitosťou nepostúpil lepší, ale skôr šťastnejší v penaltách. Mali sme dosť príležitostí na to, aby sme to rozhodli už v riadnej hracej dobe. Chýbal tam však taký pokoj v zakončení, chalani veľmi chceli, riešili sme to viac cez silu. Aj po fyzickej stránke to bol veľmi náročný duel, viacerých sme striedali pre kŕče. Penalty sú lotéria, pre tak mladých hráčov to bol obrovský tlak. Fanúšikovia boli fantastickí, dnes sa určite prišli pozrieť na nás, nie na súpera," povedal po stretnutí žilinský kouč Ivan Belák.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Nemáme sa za čo hanbiť, ľudia nám aj po prehre zatlieskali, za čo im ďakujeme. Naše účinkovanie v tohtosezónnej mládežníckej Lige majstrov má veľmi podobné črty ako pred dvomi rokmi. Prvý postup výrazný, druhý so šťastím na penalty - teraz Sparta, predtým Kairat. Tretie kolo zdolanie giganta a štvrté kolo sme nezvládli penalty. Dnes sme verili, že sa to zlomí. Nestalo sa tak, končíme opäť smolne v osemfinále. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom a samozrejme hráčom," dodal pre klubový web Belák.

Kvalitu domácich ocenil aj lodivod dánskeho celku Morten Bisgaard: "Bol to veľmi náročný duel a keď sa pozriete na štatistiky a príležitosti, asi sme si nezaslúžili postúpiť. Žilina hrala naozaj dobre, no zaslúžili sme si to za bojovnosť, pretože sme bojovali do konca, bránili sme naozaj dobre. Na konci to bolo naozaj vyčerpávajúce, Žilina nás tlačila, mali sme problém sa vymaniť z tohto tlaku. Nebola to Kodaň a štýl, na aký sme zvyknutí. Žilina nás k tomu ale prinútila, takže veľký rešpekt. Našťastie sme to dotiahli do penált, ktoré nám vyšli. Klobúk dole pred naším gólmanom, bol to jeho premiérový zápas v mládežníckej Lige majstrov."

Žilinský štadión praskal vo švíkoch.
Žilinský štadión praskal vo švíkoch.TASR

V tábore šošonov prevládali po záverečnom hvizde emócie. Potvrdzujú to aj slová obrancu Timoteja Hranicu, ktorý však chce pretaviť negatívny zážitok na niečo pozitívne. "Bolí to, dnes sme mali vyhrať. Dali sme do toho všetko, celý druhý polčas sme boli lepším tímom. Bohužiaľ, taký je futbal, penalty nám nevyšli. Sme radi, že sme aspoň vyrovnali historické maximum spred dvoch rokov. Nie každý deň sa hrá Liga majstrov, veľká škoda, že sa to skončilo práve teraz, keď sme cítili šancu a mali naozaj silný kolektív. Prehry posúvajú vpred a aj tá dnešná nie je výnimkou. Verím, že nám dá do ďalšej kariéry mnoho potrebného."

Kodaň v skupine porazila Bayern Mníchov či Manchester United. Žilina teda mala na lopatkách mimoriadne nebezpečný tím. K dianiu na trávniku sa vyjadril aj kapitán Tomáš Jaššo.

"Snažili sme sa ohrozovať súpera a napádať ho. Vychádzal nám pressing, z toho sme hrozili najviac. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Nie nadarmo sme najlepšia akadémia na Slovensku, snažíme sa tak aj reprezentovať. Fanúšikovia boli neskutoční, ďakujeme, že nás prišli podporiť," povedal devätnásťročný zadák.

Jaššov smútok po vypadnutí.
Jaššov smútok po vypadnutí.TASR