Ukázal reflexy a dopomohol k treble. Ederson je nečakaným hrdinom záverečných chvíľ finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázal reflexy a dopomohol k treble. Ederson je nečakaným hrdinom záverečných chvíľ finále

Ederson bozkáva trofej Ligy majstrov po tom, čo vo finále predviedol niekoľko dôležitých zákrokov.
Ederson bozkáva trofej Ligy majstrov po tom, čo vo finále predviedol niekoľko dôležitých zákrokov.Reuters
Strelec Manchestru City Rodri (26) bol vyhlásený za muža zápasu podľa UEFA, ale bol to brankár Ederson (29), kto svojimi zákrokmi udržal Inter Miláno na uzde v sobotňajšom finále Ligy majstrov.

Rodriho parádne zakončenie v 68. minúte prinieslo City dlho očakávaný prvý titul v Lige majstrov, ale stalo sa to až po tom, čo ich Brazílčan Ederson udržal v zápase brilantným zákrokom, ktorým odmietol gól Lautara Martíneza.

"Prehra nás veľa učí. Bolo to päť rokov sklamania, boli sme zdrvení, ale pozbierali sme sa a tím sme prebudovali. Veľmi nám pomohli aj nové posily, ktoré prišli," povedal Ederson pre brazílsku televíziu TNT Sports.

Manchester City - Inter Miláno 1:0

Inter začínal robiť nervóznemu City problémy, keď Manuel Akanji neprihral presne dozadu na Bernarda Silvu. Lautaro pas predvídal, preto mohol ísť sám jeden na jedného na Edersona. Brazílsky brankár si však dal záležať, aby Lautarovi zmenšil strelecké uhly a telom zblokoval Argentínčanovu koncovku.

Po Rodriho góle sa Inter snažil o vyrovnanie a Ederson v závere zápasu predviedol dva skvelé zákroky.

V 88. minúte chytil hlavičku striedajúceho Romelua Lukakua na bránkovej čiare, zatiaľ čo v nadstavenom čase sa opäť blysol, keď po rohovom kope Francesco Acerbi zakončil a Ederson chvíľu pred záverečným hvizdom predviedol famózny zákrok.

"Tento rok som toho veľa obetoval, tvrdo som pracoval, vzdal som sa mnohých vecí, aby som bol odmenený. Stále som v extáze, chcem si to teraz užiť, užiť si to aj s rodinou. Teraz je čas oslavovať," dodal.