United s ďalšou prehrou, ten Hag vyzýva k súdržnosti: Spolu sa z tejto situácie dostaneme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United s ďalšou prehrou, ten Hag vyzýva k súdržnosti: Spolu sa z tejto situácie dostaneme

Erik ten Hag potrebuje v Manchestri rýchlo zmeniť vzniknutú situáciu.
Erik ten Hag potrebuje v Manchestri rýchlo zmeniť vzniknutú situáciu.AFP
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) čelil otázkam, či sa neobáva straty zamestnania. Lodivod verí, že sa "červení diabli" dostanú z krízy zo začiatku sezóny.

United prehrali šesť z posledných deviatich zápasov po tom, čo v utorok v skupinovom stretnutí Ligy majstrov podľahli doma Galatasarayu 2:3. Anglický gigant prehral úvodné dva duely prestížnej súťaže vôbec po prvýkrát. Za sebou má aj najhorší štart do sezóny Premier League v histórii, keď neuspel v štyroch z úvodných siedmich súbojov.

Ten Hag zažil na Old Trafforde pomerne úspešnú prvú sezónu, keď priviedol klub späť do Champions League, skončil tretí v lige a ziskom Ligového pohára ukončil suchoty čakania na trofej.

"Minulý ročník prebehol úžasne. Viac, ako sme mohli očakávať. Keď sme išli do tohto projektu, vedeli sme, že tu budú medzery. V tejto chvíli sa nachádzame vo veľmi ťažkom období, ako každý vidí, ale vyjdeme z toho spoločne," prezradil Holanďan a dodal:

"Bojujeme spolu, držíme spolu, stojíme jeden za druhým. Ja, vedenie, tím, všetci spoločne budeme bojovať. Toto nie sme my. Vieme, že sa musíme zlepšiť a v spolupatričnosti sa z tejto situácie dostaneme."

Brankár André Onana mal ďalšiu noc, na ktorú by radšej zabudol, jeho ťažký štart života v Manchestri pokračuje. Pred dvomi týždňami prijal zodpovednosť za prehru United na pôde Bayernu Mníchov.

Kamerunčan prišiel z Interu za 47 miliónov libier predovšetkým pre jeho schopnosť rozohrávky nohou. Onanova nepresná prihrávka priamo na Driesa Mertensa sa však ukázala ako rozhodujúci moment v zápase s tureckým protivníkom.

Casemiro sa následne nedovolene previnil proti útočníkovi Galatasarayu a v 77. minúte dostal druhú žltú kartu. Mauro Icardi z nariadenej penalty vystrelil vedľa, ale o štyri minúty neskôr si to vynahradil, keď prekonal Onanu.

Gólman bol súčasťou tímu Ajaxu, ktorý sa v roku 2019 dostal do semifinále Ligy majstrov, v minulej sezóne pomohol Interu dostať sa do finále súťaže. Ten Hag bránil svojho hráča, keď sa ho pýtali, či by mal byť nahradený.

"André má na to, aby bol jedným z najlepších brankárov na svete. Ukázal to a ešte to dokáže. V zápasoch sme už videli jeho veľké schopnosti a osobnosť. Keď urobí chyby, odrazí sa od nich," tvrdil kouč.