Vavro prispel k výhre Kodane v Poľsku, Rangers remizovali s PSV. Antverpy začali úspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vavro prispel k výhre Kodane v Poľsku, Rangers remizovali s PSV. Antverpy začali úspešne

V dueli Rangers s PSV sa na trávniku bojovalo o každý centimeter.
V dueli Rangers s PSV sa na trávniku bojovalo o každý centimeter.Profimedia
Futbalisti FC Kodaň vyhrali v prvom zápase play-off Ligy majstrov na pôde poľského Rakówa. Antverpy doma zdolali AEK Atény a Rangers remizovali s PSV Eindhoven.

Royal Antverpy - AEK Atény 1:0

Belgický majster vyhral svoj prvý titul od roku 1957, a tak sa priamo kvalifikoval do play-off. Ligu majstrov hral iba raz, práve na začiatku ročníka 1957/58, keď išlo ešte o úplne inú podobu súťaže. Hneď v prvom kole podľahol Realu Madrid 1:2 a 0:6, takže vypadol. Teraz sa Antverpy chcú pokúsiť o niečo, čo sa ešte klubu nikdy nepodarilo.

Na ceste do skupinovej fázy začal tím dobre, keďže Janssen ho poslal do vedenia. Situácia sa skomplikovala v 51. minúte. Pravý obranca Bataille tvrdo fauloval a videl červenú kartu. V stopérskej dvojici so skúseným Alderweireldom nastúpil mladý Soumaila Coulibaly, ktorý prišiel na hosťovanie z Dortmundu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Raków Čenstochová - FC Kodaň 0:1

Stretnutie sa hralo v meste Sosnowiec, keďže domovský stánok poľského majstra nespĺňa požiadavky UEFA. Začalo kuriózne - obranca Racovitan si nešťastne zrazil center z krídla presne k žrdi a gólman Kovačevič nemal nárok na zákrok. Vyrovnanie síce prišlo, ale zásah Papanikolaoua pre ofsajd nakoniec neplatil.

Raków mal dostatok šancí a bol nebezpečnejší, gól nestrelil. Kodaň sa tak priblížila k tomu, aby si šiesty raz zahrala v skupine LM. Podarilo sa jej to aj pred rokom, ale iba raz postúpila (2010/11). Slovenský obranca Denis Vavro odohral za dánsky tím celý zápas.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Rangers - PSV Eindhoven 2:2

Rangers bojuje o druhú účasť v skupine LM po sebe a dvanástu celkovo. PSV by sa medzi európsku elitu rád vrátil, naposledy sa medzi 32 najlepších tímov dostal v sezóne 2018/19 a posledný raz z nej postúpil počas ročníka 2015/16. Holandský celok je mimochodom víťazom súťaže z roku 1988.

V utorok sledoval takmer vypredaný Ibrox druhý gól Simu za Rangers, podarilo sa mu to na konci prvého dejstva. Vyrovnal Sangaré, no Matondo vrátil vedenie domácim. To trvalo tentoraz len dve minúty, do zásahu de Jonga. Na oba góly asistoval mladík Bakayoko. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore