Veľmi sa mi páčil prístup tímu, ocenil Arteta po úspešnom návrate do Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľmi sa mi páčil prístup tímu, ocenil Arteta po úspešnom návrate do Ligy majstrov

Mikel Arteta je spokojný s návratom Arsenalu do Ligy majstrov.
Mikel Arteta je spokojný s návratom Arsenalu do Ligy majstrov.Reuters
Arsenal v záverečnom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov remizoval na pôde PSV 1:1, ale ani táto bodová strata nič nezmenila na tom, že londýnsky klub s ľahkosťou vyhral skupinu B.

PSV - Arsenal 1:1

Arsenal mal už pred zápasom v Holandsku isté prvé miesto v skupine a účasť v osemfinále po tom, ako koncom októbra doma zdolal RC Lens 6:0. Kanonieri sa naposledy zúčastnili Ligy majstrov v sezóne 2016/17, keď sa dostali medzi najlepšiu šestnástku, kde ich však vyradil Bayern Mníchov.

V tejto sezóne sa do najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vrátili po tom, čo v minulej sezóne Premier League skončili na druhom mieste za Manchestrom City. Arsenal prešiel skupinou, v ktorej sa stretol so Sevillou, PSV a Lensom, bez väčších problémov. Získal 13 bodov a skončil štyri body pred druhým PSV.

Arsenal v skupine B dominoval.
Arsenal v skupine B dominoval.Flashscore

"Účinkovanie v Lige majstrov hodnotím veľmi, veľmi pozitívne. Klub nehral túto súťaž niekoľko rokov a hráči mali minimum skúseností. Myslím si, že sme sa prezentovali veľmi dobre. Veľmi sa mi páčil prístup tímu v každom zápase a tiež spôsob, akým sme sa snažili hrať a dominovať nad súpermi," zhodnotil tréner Arsenalu Mikel Arteta skupinové ťaženie londýnskeho klubu v pozápasovom rozhovore.

"Mali sme niekoľko skvelých výsledkov a získali sme veľa skúseností. Skončili sme prví so zápasom k dobru. Musíme byť naozaj šťastní, uzavreli sme túto kapitolu. Necháme to tak až do februára. Keď sa táto kapitola vtedy opäť otvorí, uistíme sa, že budeme v najlepšej možnej pozícii, aby sme sa mohli stretnúť s ďalším špičkovým tímom," povedal španielsky tréner.

Vzhľadom na situáciu v tabuľke a náročný program prešla zostava Arsenalu výraznými zmenami. Arteta dal v Holandsku šancu ďalším hráčom, ktorí sú v širšom kádri. V porovnaní s víkendovým duelom s Aston Villou sa základná jedenástka zmenila na ôsmich postoch.

"Boli tam dobré momenty, ale boli tam aj chvíle, keď nám chýbala súdržnosť a načasovanie. Keď sa vám nepodarí správne načasovanie, musíte brániť nepríjemné priestory, čo sme museli urobiť niekoľkokrát. Mohlo nás to stáť zápas. Som naozaj spokojný s prístupom a správaním každého hráča, s tým, ako sa snažili. Nakoniec sme mohli i vyhrať," uzavrel analýzu duelu Arteta.