Vysoká daň súboja Ligy majstrov. Newcastle zaplatil prehrou i zraneniami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vysoká daň súboja Ligy majstrov. Newcastle zaplatil prehrou i zraneniami

Isak odohral iba 14 minút.
Isak odohral iba 14 minút. Reuters
Prvá prehra Newcastlu United v Lige majstrov sa môže ukázať ako veľmi drahá. Zranenia iba zvýšili frustráciu manažéra Eddieho Howea (45) z prehry s Borussiou Dortmund v daždivom St James' Parku.

Po remíze s Milánom a šokujúcom triumfe nad Parížanmi Newcastle v prestížnej európskej súťaži prvýkrát nebodoval. V skupine sa pred neho po vzájomnom zápase v Anglicku dostala práve Borussia, ktorá má takisto štyri body, lídrom tabuľky je PSG so šiestimi. Väčšie obavy však lodivodovi "Magpies" spôsobili zranenia útočníkov Alexandra Isaka a Jacoba Murphyho.

Švéd vydržal v stretnutí len necelú štvrťhodinu, keď ho následne nahradil Callum Wilson. Ešte menej si ale zahral Murphy, ktorý nastúpil v 65. minúte a po páde na rameno už o päť minút neskôr smeroval dole z ihriska. 

Zranenia zverencov robia trénerovi o to väčšie vrásky, že pred jeho mužstvom je náročný program v podobe duelov proti Wolves, Manchestru United, Arsenalu a na rad príde aj odveta v Dortmunde.

"Odchod Isaka bol ranou. Jacob je mimo hry s niečím, čo vyzerá ako vážne zranenie. Máme malý počet hráčov. To je asi najväčšie sklamanie z tohto večera. Vyzerá to na obnovenie Isakovho problému so slabinami, u Jacoba to môže byť vykĺbenie ramena," vravel Howe.

Takisto potvrdil, že stredopoliar Elliot Anderson vynechal zápas pre zranenie: "Má problémy s chrbtom, takže si myslím, že bude chýbať niekoľko týždňov." Newcastle sa v sobotu v Premier League predstaví na pôde spomínaného Wolverhamptonu.

Murphyho nahradil Willock
Murphyho nahradil WillockReuters