Liga majstrov: Guardiola Liverpool nerieši, sústredí sa na postup do štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žiadne uspokojenie. Guardiola Liverpool nerieši, sústredí sa na postup do štvrťfinále

Pep Guardiola venuje pozornosť iba stredajšej odvete osemfinále Ligy majstrov.
Pep Guardiola venuje pozornosť iba stredajšej odvete osemfinále Ligy majstrov.Reuters
Manchester City síce vedie po úvodnom osemfinále Ligy majstrov nad Kodaňou 3:1, ale šéf lavičky obhajcu európskej trofeje Pep Guardiola (53) varuje svojich hráčov pred akýmkoľvek uspokojením sa v odvete.

Manchester City - Kodaň (streda, 21:00)

City, druhý celok anglickej Premier League, sa v nedeľu stretne s vedúcim Liverpoolom, na ktorý stráca bod. Španiel novinárom prízvukoval, že sa aktuálne sústredí iba na postup do štvrťfinále Ligy majstrov.

Vo futbale sú rozhodujúce detaily. Môže sa stať čokoľvek. Dostaneme gól v 85. minúte, druhý a musíme ísť do predĺženia... Pred Kodaňou mám veľký rešpekt. Bránia, majú prepracovaný systém. Sú naozaj dobre organizovaní," prezradil hlavný kormidelník svoje očakávania od odvety.

Guardiola uviedol príklad Lipska, ktoré modrý Manchester v skupinovej fáze zdolal 3:1, ale následne doma prehrával po polčase 0:2. Jeho zverenci však súboj predsa len dokázali otočiť a vyhrať 3:2. "Dve chyby, dva góly. Ak by sme inkasovali ďalší, boli by sme v tabuľke druhí," zdôraznil.

Aj útočník Erling Haaland, ktorý v prvom stretnutí síce neskóroval, ale patril k najväčším hrozbám, zopakoval nastavenie svojho manažéra. "Nemyslel som na zápas s Liverpoolom, kým ste sa ma naň teraz nespýtali. Sústredím sa na Kodaň. Proti Liverpoolu to bude veľký súboj, musíme byť pripravení, odvážni a hrať čo najlepšie," nadviazal nórsky kanonier.

Pep Guardiola doplnil, že základná zostava pre duel s momentálnym lídrom Premier League bude závisieť od toho, v akej kondícii budú hráči po odvete s Kodaňou.

"Uvidíme, kto sa ako bude cítiť. Liga je veľmi dôležitá, pretože, ako som povedal, vo futbale sa môže stať čokoľvek a musíte si to uvedomiť, mať na pamäti," uzavrel 53-ročný tréner.