Zranenia a El Clásico nie sú ospravedlnením, hovorí Xavi pred súbojom so Šachtarom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenia a El Clásico nie sú ospravedlnením, hovorí Xavi pred súbojom so Šachtarom

Xavi sa plne sústredí na nadchádzajúci zápas.
Xavi sa plne sústredí na nadchádzajúci zápas.Reuters
Tréner Barcelony Xavi Hernandéz (43) v utorok varoval, že jeho klub sa nemôže vyhovárať na krízu spôsobenú zraneniami a blížiaci sa ligový zápas s Realom Madrid ako ospravedlnenie za prípadný slabý výkon v stredajšom súboji Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck.

Barcelona je na čele skupiny H so šiestimi bodmi po tom, čo vyhrala prvé dva zápasy bez inkasovaného gólu. Portugalské Porto je druhé s tromi bodmi, pred tretím Šachtarom má navrch v ukazovateli skóre. V La Lige je majstrovská Barcelona v tabuľke tretia, pričom naháňa vedúci Real a druhú Gironu stráca jeden bod.

Napriek pohodlnejšej pozícii v skupine milionárskej súťaže povedal Xavi novinárom, že stredajší domáci súboj so Šachtarom je veľmi dôležitý.

"Zajtrajšie tri body proti Šachtaru sú pre náš cieľ kľúčové. Toto je Liga majstrov, najväčšia súťaž pre kluby a pre nás je veľmi dôležité získať plný počet deväť bodov. Nepotrebujem nikoho 'odpútavať' od sobotňajšieho zápasu s Realom Madrid, pretože Liga majstrov vás núti sústrediť sa a zapnúť... Šachtar je dynamický tím, silný a myslím si, že nám môže spôsobiť problémy. Nesmieme však stratiť koncentráciu."

Barcelona sa tiež borí so zraneniami viacerých hráčov prvého tímu vrátane Roberta Lewandowského, Sergiho Roberta, Julesa Koundého, Frenkieho De Jonga a Pedriho.

"Zostávam optimistom, že niektorí z nich stihnú sobotňajší zápas (proti Realu)," povedal Xavi. "Pedri postupuje tak, ako sme si mysleli. Cíti sa tak, ako sa cíti, to je to, čím sa ako hráč riadite zo dňa na deň. Chceme sa pokúsiť vyhnúť komplikáciám, takže musíme postupovať opatrne. Máme veľa hráčov mimo hry, ale to nie je výhovorka. Tím môže súťažiť, hrať dobrý futbal a vyhrávať. Štýl sa vôbec nezmení," doplnil kormidelník.