Druhý najdrahší hráč Slavie. Benfica si z Prahy uchmatla českého reprezentanta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý najdrahší hráč Slavie. Benfica si z Prahy uchmatla českého reprezentanta

Jurásek bude trénovať a hrať v Portugalsku.
Jurásek bude trénovať a hrať v Portugalsku.Profimedia
David Jurásek (22) prestúpil zo Slavie do Benficy, ľavý obranca podpísal s portugalským majstrom zmluvu do roku 2028. Lisabončania predstavili svoju akvizíciu na Twitteri.

Klub z hlavného mesta Portugalska uviedol: "David Jurásek je novou posilou profesionálneho tímu Benfica. Český reprezentant prichádza na prestup zo Slavie Praha a podpísal zmluvu na päť sezón." 

Benfica vo vyhlásení pre médiá vraví, že za českého futbalistu zaplatila 14 miliónov eur. Stal sa tak druhým najdrahším hráčom Slavie v histórii. O niečo viac stál len stredopoliar Tomáš Souček, ktorého v roku 2020 kúpil West Ham.

Juráskov prestup je zároveň jedným z najväčších v celej českej lige. Portál transfermarkt.com ho radí na tretie miesto za Tomáša Rosického, za ktorého Dortmund v roku 2001 zaplatil Sparte Praha 504 miliónov českých korún. Slavia dostane aj 10-percentný podiel z prípadného ďalšieho prestupu. Hráč má v zmluve výstupnú klauzulu vo výške 80 miliónov eur.

Talentovaný obranca prišiel do Prahy vo februári minulého roka z Mladej Boleslavi. Bol oporou "červeno-bielych" v 55 súťažných zápasoch, zaznamenal tri góly a 15 asistencií. V tomto roku si pripísal prvé tri štarty za reprezentačný A-tím.

O Juráskovom letnom presune do zahraničia sa špekulovalo už dlhšie, záujem o neho údajne prejavili aj Wolfsburg, Lipsko a Nice. Úradujúci portugalský majster už má dvoch bývalých Slavistov - dánskeho zadáka Alexandra Baha a chorvátskeho útočníka Petara Musu.

"Verím, že prechod do Benficy bude vďaka obom o niečo jednoduchší. Petara som síce v Slavii osobne nezažil, ale dúfam, že mi v začiatkoch trochu pomôžu. Nedávno som sledoval cestu mužstva v Lige majstrov a chcem, nech na ňu nadviažeme," povedal Čech, ktorý by sa mal teraz presunúť k svojim novým spoluhráčom na sústredenie do Anglicka.

Ďalšie prestupy a špekulácie