River Plate je majstrom. K titulu ho pri premiére doviedla legenda so silným príbehom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

River Plate je majstrom. K titulu ho pri premiére doviedla legenda so silným príbehom

Demichelis vyhral svoj prvý titul ako tréner.
Demichelis vyhral svoj prvý titul ako tréner.Profimedia
Futbalisti klubu River Plate sa stali po 38. raz v histórii majstrom Argentíny. Titul si zabezpečili dve kolá pred koncom sezóny.

Najúspešnejší klub krajiny navýšil počet svojich úspechov a celkovo vyhral už 70 titulov vo všetkých súťažiach. Druhá Boca Juniors má 35 ligových titulov. Nasledujú Racing Club (18), Independiente (16) či San Lorenzo (15). River Plate sa teší znova po ročnej prestávke.

Na aktuálnej súpiske figuruje viacero hráčov známych aj z Európy ako kapitán Enzo Pérez, záložník Bruno Zuculini, obranca Emanuel Mammana alebo útočníci Salomon Rondón a Matías Suárez. Gólovo tím potiahol mladý Lucas Beltrán.

Dve kolá pred koncom má River Plate nedostihnuteľný deväťbodový náskok pred druhým tímom, ktorým je Talleres Cordoba. Navyše vyhral až osemnásť zápasov, čo je jasne najvyššie číslo. Rovnako tak 45 strelených gólov.

Tréner Demichelis plakal od radosti

Trénerom River Plate sa v závere minulého kalendárneho roka stal legendárny obranca Martín Demichelis, ktorý si počas kariéry zahral za Bayern, Atlético či Manchester City i na dvoch majstrovstvách sveta. Po kariére bol najskôr asistentom v Málage, neskôr viedol dorastenecký a rezervný tím mníchovského veľkoklubu.

Najvyššiu trénerskú licenciu UEFA dokončil v októbri 2022, hneď na to mohol oficiálne viesť River Plate. Titul dosiahol okamžite pri svojej premiére na najvyššej úrovni. Po spečatení triumfu a výhre nad Estudiantes neudržal slzy šťastia. Práve "Los Millonarios" ho vychovali pre svetový futbal a ako hráč s nimi vyhral titul dva razy.

Rodinné nešťastia

Demichelis nemal jednoduché detstvo. Preto doslova nič neplánuje veľmi dopredu: "Mal som veľa plánov, ale všetky mi boli zobrané. Keď som mal 15 rokov, nemohol som pochopiť, že moja mama zomrela. Neskôr som mal plány s otcom, ale v roku 2013 išiel po sestru na letisko a zomrel pri autonehode," prezradil v rozhovore pre The Nation.

"Navždy odišla aj moja stará mama. Brata zabil opitý človek. Po smrti rodičov spáchal samovraždu môj zástupca... Dopredu už nič neplánujem," doplnil Demichelis o rodinnej tragédii, ktorú nepoznal takmer žiadny futbalový fanúšik.