Penaltový mág Montiel. V jednej sezóne rozhodol o triumfe majstrov sveta i Seville

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Penaltový mág Montiel. V jednej sezóne rozhodol o triumfe majstrov sveta i Seville
Montiel a Bono vo finále Európskej ligy
Montiel a Bono vo finále Európskej ligyAFP
Toto môže byť najlepšia sezóna Gonzala Montiela (26). V decembri strelil tento obranca rozhodujúcu penaltu proti Francúzsku a uprostred sĺz oslavoval zisk prvého svetového šampionátu Albiceleste po 36 rokoch. V máji triumfoval v Európskej lige pod vedením Josého Luisa Mendilibara.

Dvojitá koruna. Gonzalo Montiel sa neuspokojil s tým, že sa zapísal do histórie ako hráč, ktorý strelil rozhodujúcu penaltu vo finále Argentína - Francúzsko. V stredu bol opäť rozhodujúcim zakončovateľom a pokojne dotiahol Sevillu k európskej korune.

Gonzalo Montiel sa presadil ako jeden z najlepších pravých obrancov v La Lige. Hráč, ktorý pristál na štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána v roku 2021 po takmer desiatich rokoch žiarenia v argentínskom klube River Plate, absolvoval od svojho príchodu do Európy rekordných 70 vystúpení v drese Sevilly, pričom ponúkol ofenzívne ťaženie v podobe dvoch gólov a šiestich asistencií.

Sevillský rešpekt

Okrem gólov si Montiel získal aj rešpekt fanúšikov Sevilly. Jeho sila, mohutnosť a schopnosť atakovať priestor za chrbtom súpera z neho urobili dôležitú posilu tímu Josého Luisa Mendilibara.

Montiel oslavuje víťazstvo Sevilly
Montiel oslavuje víťazstvo SevillyAFP

V aktuálnej sezóne Montiel nastúpil na 42 stretnutí, strelil dva góly a na tri asistoval. Jeho čísla prevyšujú počet vystúpení, ktoré absolvoval v predchádzajúcom ročníku. Zrejmý je aj jeho vplyv na dôraz v obrane.

Montiel by mal teoreticky nahradiť nestarnúceho Jesúsa Navasa. Víťaz majstrovstiev sveta pokračuje v dobrých výkonoch. Je však jasné, že s pribúdajúcim časom zostanú Navasovi nanajvýš ešte dva roky na najvyššej úrovni.

Argentínčan bol napriek svojej úlohe vo finále proti Rímu náhradníkom. V zápase pomohol ustáť útoky Dybalu, v penaltovom rozstrele zachoval chladnú hlavu a pokojne zvládol záverečný pokutový kop.