Erupcia v Marseille? Možné sú odchody trénera a prezidenta klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erupcia v Marseille? Možné sú odchody trénera a prezidenta klubu

Marcelino je na odchode z klubu.
Marcelino je na odchode z klubu.Profimedia
Vyradenie v treťom predkole Ligy majstrov s Panathinaikosom a len dve víťazstvá z prvých šiestich kôl stačili na to, aby sa v Marseille začalo všetko rúcať. Po včerajšom stretnutí fanúšikov s vedením mal už dnes kouč Marcelino (58) kabíne oznámiť, že v klube končí. Nasledovať by mala taktiež rezignácia prezidenta Pabla Longoriu (37).

Všetko sa odvíja od pondelňajšieho stretnutia, ktoré zrejme neprebiehalo v pokojnej atmosfére a malo zahŕňať aj vyhrážky. Ani víkendová remíza 0:0 s Toulouse nemala Marcelinovi zlomiť väz - a on sám nemienil skončiť. Včerajšie toxické udalosti však situáciu zmenili a španielsky tréner podal výpoveď.

Podľa L'Équipe sa Marcelino, ktorý bol vymenovaný len v júni tohto roku, už rozlúčil s hráčmi. RMC Sport naopak tvrdí, že rezignácia nebola prijatá a viacmenej sa čaká, či odstúpi aj Pablo Longoria. Medzitým o tom píšu španielske médiá, okrem iného na čele s Eurosportom, keďže 37-ročný šéf sa v pondelok dostal pod obrovský tlak fanúšikov. Longoria je na čele tradičného klubu od februára 2022.

Ak Marcelino skutočne skončí, Marseille bude mať štvrtého trénera na plný úväzok od mája 2022. Štvrtkový zápas proti Ajaxu by tak mohol prevziať Jean-Pierre Papin, ktorý trénoval futbal na podobnej úrovni len v jednej sezóne (2007/08 s Lens v Ligue 1). Držiteľ Zlatej lopty z roku 1991 je však od novembra 2022 poradcom Longoriu, takže v prípade jeho konca by zrejme tiež odišiel a v prípade potreby by sa narýchlo hľadal plán C.