Ramosov návrat a kat vlastného tímu. Tottenham prekonal sám seba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ramosov návrat a kat vlastného tímu. Tottenham prekonal sám seba

Sergio Ramos je opäť doma.
Sergio Ramos je opäť doma.Profimedia
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie pre vás Flashscore Správy zozbierali v novom týždenníku. Tentokrát sa pozrieme na dva zaujímavé motívy zápasu Sevilla - Las Palmas, neskorý "comeback" Tottenhamu alebo prehru Werderu Brémy, ktorý zostrelil vlastný hráč.

Gól víkendu

V obkľúčení obrancov? Pre pár šikovných jedincov, ktorí si dobre rozumejú s loptou, to nie je žiadna prekážka. Ukázal to Serginho z dánskeho Viborgu. Do derby s Midtjyllandom naskočil cez polčas a už o desať minút neskôr vykúpal zadákov a prehodil brankára Lössla. Kapverdčan sa stal hrdinom zápasu, v samom závere ešte nahrával na gól, vďaka ktorému Viborg remizoval 2:2.

Smoliar víkendu

Jedna káva môže napáchať veľkú škodu. Pätnásť hráčov Las Palmas a dvaja členovia trénerského štábu zmeškali lietadlo, ktoré ich malo dopraviť na ligový zápas proti Seville. Lietadlo malo odletieť neskôr pre bližšie nešpecifikované problémy, a tak sa skupina z tímu z Kanárskych ostrovov vybrala do kaviarne zabiť čas. Problém sa však vyriešil skôr, ako sa očakávalo, takže kým sa futbalisti vrátili na svoje miesta, mohli už len mávať lietadlu. Klub tak musel pre zabudnutých kolegov zabezpečiť charterový let. Domov sa všetci vrátili spoločne, ale so sklonenými hlavami po prehre 0:1.

Zo sociálnych sietí

Kuriózny gól pomohol ženskému tímu Ajaxu Amsterdam k víťazstvu nad Excelsiorom. Lopta po priamom kope trafila brvno a podľa brankárky zmizla. No kým si išla po ďalšiu, pôvodná lopta (stále v hre) spadla k nohám prichádzajúcej hráčky amsterdamského tímu a darovala jej azda najľahší gól v kariére.

Štatistika víkendu

Tottenhamu sa podaril neuveriteľný "comeback". Londýnčania ešte na začiatku 98. minúty prehrávali doma so Sheffieldom United 0:1, ale útočník Richarlison sa gólom a asistenciou postaral o to, aby sa z bodov tešil jeho tím. Bol to najneskorší obrat v histórii Premier League a Tottenham prekonal svoj vlastný rekord - vlani v januári ešte v 95. minúte prehrával s Leicesterom a nakoniec vyhral.

Za neskorý výbuch formy môže futbalistovi ďakovať aj nový tréner Ange Postecoglou. Austrálsky kouč, ktorý v novej sezóne Premier League baví pohľadným futbalom a úprimnými a vtipnými vyjadreniami na tlačových konferenciách, neprehral už 50. domáci zápas v rade. Táto úctyhodná séria sa dokonca tiahne cez dva kontinenty a začína sa v japonskej Jokohame F. Marinos, následne Postecoglou úspešne viedol Celtic Glasgow.

Príbeh víkendu

Werder Brémy nezažil vydarený víkend, keď prehral 2:4 s Heidenheimom. Bola to dvojnásobne trpká prehra, keďže dva góly Erena Dinkciho rozhodli o víťazstve nováčika. Ide o odchovanca Werderu, dokonca mu stále patrí a v Heidenheime je len na hosťovaní. "S trénerom som sa pred odchodom rozprával len raz," odpovedal na otázku o situácii pred zápasom ešte predtým, ako svojho zamestnávateľa obral o všetky body. Tréner porazených Ole Werner pre DAZN povedal, že sa po zápase s Dinkcim spojí. Tentoraz sa pravdepodobne bude o čom rozprávať...

Mimochodom, aby sme s trochou nadsázky zdôraznili, že Werder sa porazil sám - záverečný gól a asistenciu na Dinkciho víťazný gól zaznamenal Jan-Niklas Beste, ktorý do Heidenheimu prišiel minulé leto z... hádajte odkiaľ.

Fotografia víkendu

Sergio Ramos sa do Sevilly vrátil po 18 rokoch a hneď v prvom zápase pomohol udržať čisté konto pri prvom víťazstve v sezóne, proti Las Palmas zaznamenal aj jeden kľúčový blok. My však vyberáme fotografiu zhotovenú po záverečnom hvizde, ktorá je symbolom veľkého futbalového priateľstva. Ramos mal v lete ponuky zo Saudskej Arábie a ďalších miest, kde by zarobil podstatne viac, ale rozhodol sa vrátiť tam, kde sa jeho kariéra začala. A aby sa opäť stretol s priateľom, s ktorým spoločne prešiel futbalovou akadémiou Sevilly, ale ktorého posledných 18 rokov stretával len na reprezentačných zrazoch. Práve priateľstvo s kapitánom Jesusom Navasom malo byť jedným z hlavných dôvodov, prečo dlhoročný líder Realu Madrid opäť oblieka dres Sevilly.

Bývalí spoluhráči Sergio Ramos a Jesus Navas sú opäť spolu.
Bývalí spoluhráči Sergio Ramos a Jesus Navas sú opäť spolu.Profimedia