Konfrontácia vedenia a fanúšikov má dohru. Marcelino podľa očakávaní v Marseille skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Konfrontácia vedenia a fanúšikov má dohru. Marcelino podľa očakávaní v Marseille skončil

Marcelino (vpredu v modrom) už skončil na lavičke Marseille.
Marcelino (vpredu v modrom) už skončil na lavičke Marseille.AFP
Marcelino García Toral (58) skončil na poste trénera futbalistov Olympique Marseille. Odchod španielskeho kormidelníka spôsobili rozpory medzi vedením klubu a fanúšikmi, ktorí nie sú spokojní s výkonmi hráčov v úvode novej sezóny. Marcelino prišiel do klubu iba v júni tohto roka, keď nahradil Igora Tudora.

Marseille je síce po piatich kolách Ligue 1 bez prehry na štvrtej priečke, no fanúšikov nahneval výkon tímu v predchádzajúcom domácom stretnutí s Toulouse (0:0) i vypadnutie v 3. predkole Ligy majstrov s Panathinaikosom Atény.

V pondelok sa uskutočnilo stretnutie manažmentu klubu s priaznivcami, ktoré prinieslo ostrú výmenu názorov. Fanúšikovia požadovali odstúpenie vedenia klubu, istý je však zatiaľ iba odchod trénera Marcelina

Predchádzajúce duely Marseille.
Predchádzajúce duely Marseille.Flashscore

"Pondelková konfrontácia nedovoľuje Marcelinovi a jeho realizačnému tímu vykonávať naďalej svoju prácu v optimálnych podmienkach," uviedol klub v stredu vo oficiálnom stanovisku.

Podľa agentúry AFP by mal Marcelina na trénerskom poste dočasne nahradiť niekdajší hráč klubu Pancho Abardonado v spolupráci so športovým riaditeľom Davidom Friiom. Na Olympique už vo štvrtok čaká súboj Európskej ligy s Ajaxom Amsterdam a cez víkend ligový šláger s úradujúcim šampiónom Parížom St. Germain.

Ajax - Marseille (štvrtok 21:00)