Mbappé dal najavo jasný názor, vyjadril sa k prestupu aj ku kritike od trénera PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé dal najavo jasný názor, vyjadril sa k prestupu aj ku kritike od trénera PSG

Mbappé sa nechce zaoberať špekuláciami.
Mbappé sa nechce zaoberať špekuláciami.Reuters
Útočník PSG Kylian Mbappé (24) sa vyjadril, že nedovolí, aby špekulácie o jeho budúcnosti vo francúzskom klube z Ligue 1 ovplyvnili jeho výkony na ihrisku. Uviedol, že sa sústredí iba na svoj futbal. Takisto odmietol slová o konflikte s Luisom Enriquem (53).

Začiatkom tohto roka Mbappé povedal, že nepredĺži zmluvu v PSG, ktorá mu vyprší na konci sezóny 2023/24, keď by mohol Paríž opustiť zadarmo. Kapitán Francúzska bol spájaný s prestupom k španielskemu gigantovi Realu Madrid.

"Otázky okolo mojej budúcnosti nie sú niečo, čo by ma zaťažovalo. Na ihrisku nad tým nerozmýšľam. Myslím len na to, aby som hral, bol efektívny a vyhrával tituly," povedal novinárom pred kvalifikačným zápasom Francúzska proti Gibraltáru a pokračoval:

"Vždy som to robil, mal som veľa práce aj mimo ihriska, no nezabránilo mi to dosiahnuť, čo som dosiahol. Keď som na trávniku, nezaoberám sa vonkajším svetom. Túto sezónu som začal s tým, že chcem myslieť len na svoj futbal a nemyslieť na veci zvonku. Nechcem si prinášať myšlienky, ktoré by znečisťovali môj futbal, takže dnes je pre mňa najdôležitejšie hrať."

Mbappé tiež odmietol akékoľvek reči o roztržke medzi ním a lodivodom PSG Luisom Enriquem. Španielsky kormidelník útočníka nevyzdvihol po minulotýždňovom víťazstve nad Reims, napriek tomu, že v tomto ligovom zápase strelil všetky tri góly.

Na otázku o kritike opora klubu odpovedala: "Viem, že to bol pre mňa veľmi nepríjemný pocit. Museli by ste sa ho spýtať, prečo to načasoval takto. Prijal som to však veľmi dobre a ako som povedal, je to skvelý tréner. Viem, že mi môže veľa ponúknuť a naučiť ma."

Prípadné nezhody so svojím koučom vyvrátil aj ďalšími slovami: "Som hráč, ktorý je na seba veľmi náročný, a ak nájdem rovnakú náročnosť u trénera, som veľmi šťastný, pretože viem, že ma vynesie veľmi vysoko. K tomu, aby som hral dobre, nevyhnutne nepotrebujem, aby mi tréner každý deň hovoril, že som najlepší na svete," vysvetlil.

Tabuľka kvalifikačnej skupiny B.
Tabuľka kvalifikačnej skupiny B.Flashscore