Potešiť sa s ním prišiel aj Mbappé. Zaire-Emery premiérovo v nominácii Francúzska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potešiť sa s ním prišiel aj Mbappé. Zaire-Emery premiérovo v nominácii Francúzska

Francúzsky výber má nováčika.
Francúzsky výber má nováčika.AFP
V nominácii futbalistov Francúzska na nadchádzajúce dva zápasy kvalifikácie ME je aj 17-ročný stredopoliar Warren Zaïre-Emery z Paríža Saint-Germain. Tréner Didier Deschamps (55) s ním počíta v dueloch proti outsiderovi skupiny B z Gibraltáru (18. novembra) a aj proti Grécku (21. novembra), pričom jeho zverenci majú po šiestich zápasoch plný počet bodov a istý postup.

Zaïre-Emery strelil v 10 ligových zápasoch dva góly, ku ktorým pridal dve asistencie. Najvýraznejšie zaujal pred mesiacom, keď k víťazstvu PSG v Lige majstrov nad AC Miláno 3:0 prispel dvoma asistenciami.

"Je tu s nami, pretože má, čo je potrebné na to, aby podával výkony na najvyššej úrovni, aj keď je na jeho pozícii konkurencia," povedal Deschamps.

Francúz bol v nedávnom období kapitánom tamojšej "dvadsaťjednotky" pod vedením Thierryho Henryho, so "sedemnástkou" triumfoval na ME. Vo francúzskej lige debutoval v ročníku 2022/23 a stal sa najmladším hráčom v histórii PSG.

Z oznámenia nominácie mladíka do seniorského výberu Francúzska mali radosť aj jeho kluboví kolegovia, ktorí sa o ňu s novopečeným reprezentantom prišli podeliť na hotelovú izbu. Na čele bol hviezdny Kylian Mbappé.