Mbappé s hetrikom, no Enrique ho nechválil: Od takejto svetovej triedy čakám viac

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé s hetrikom, no Enrique ho nechválil: Od takejto svetovej triedy čakám viac

Mbappé má na konte vo svojej kariére už osem hetrikov vo francúzskej Ligue 1.
Mbappé má na konte vo svojej kariére už osem hetrikov vo francúzskej Ligue 1.Profimedia
V 12. kole zavítal obhajca Ligue 1 na pôdu Reims. Po záverečnom hvizde to bola jasná záležitosť - víťazstvo rozdielom triedy pre parížsky St. Geramain. Strelci gólov? Iba jeden. Kylian Mbappé (24) strelil v najvyššej francúzskej súťaži ôsmy hetrik v kariére. Slová chvály na neho však, prekvapivo, nenašiel šéf lavičky PSG Luis Enrique (53).

Reims - PSG 0:3

Mbappé otváral po prihrávke Dembélého skóre už v tretej minúte. Druhý presný zásah strelil s naplnením hodiny hry a rezultát uzatvoril osem minút pred záverečným hvizdom. Bol to je ôsmy trojgólový zápas v kariére v rámci Ligue 1. Dostal sa tak na čelo hetrikových kanonierom od roku 2000. Prekonal Zlatana Ibrahimoviča (7) a už skôr aj Wissama Ben Yeddera (5). Ale kým Francúz svojou streleckou potenciou neprekvapil, naopak, po súboji prekvapil médiá tréner Luis Enrique.

"Dnes naozaj nie som s Kylianom spokojný. K jeho gólom nemám čo povedať. Môže pomôcť tímu ešte viac, rôznymi spôsobmi. Je to hráč svetovej triedy, chceme od neho oveľa viac. Budem sa s ním rozprávať najskôr osobne a nie to riešiť verejne," neskrýval kritiku španielsky lodivod na svojho zverenca.

Dvadsaťštyriročný ťahúň PSG má na konte v prebiehajúcom ročníku už trinásť gólov. Druhý je sedemzásahový Adams z Montpellieru. V zostave úradujúceho majstra nechýbal ani slovenský reprezentant Milan Škriniar, ktorý odohral plnú minutáž. Parížania neprehrali šesť kôl po sebe, z toho päťkrát vyhrali. V ostatných troch stretnutiach strelili vždy po tri góly. Po piatkovom zaváhaní Nice sa dostali o bod do čela tabuľky. Domácim patrí, v neúplnej, štvrtá priečka.