Mbappé sa vyjadril k situácii v PSG: Nikdy som nerokoval o predĺžení zmluvy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé sa vyjadril k situácii v PSG: Nikdy som nerokoval o predĺžení zmluvy

Kylian Mbappé nepredĺži zmluvu s PSG.
Kylian Mbappé nepredĺži zmluvu s PSG.AFP
Kylian Mbappé (24) prelomil mlčanie a vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že s PSG nikdy nerokoval o predĺžení kontraktu. Listom vraj iba potvrdil svoje rozhodnutie, ktoré vedeniu klubu oznámil už 15. júla minulého roka. Situácia okolo hviezdneho Francúza sa zdá byť viac než jasná - úradujúci majstri Ligue 1 oňho nechcú prísť zadarmo, takže ho budú pravdepodobne nútení v lete predať.

Mbappé prišiel do PSG v roku 2018 z Monaka za 180 miliónov eur ako druhý najdrahší futbalista všetkých čias po Brazílčanovi Neymarovi. Minulý rok predĺžil zmluvu do roku 2024 s opciou, ktorú si neuplatní.

Mbappé vo svojom vyhlásení uviedol, že toto rozhodnutie oznámil klubu už pred rokom. "PSG bolo 15. júla 2022 informované o mojom rozhodnutí nepredĺžiť zmluvu. Jediným účelom listu bolo potvrdiť to, čo už bolo povedané," napísal dnes Mbappé agentúre AFP.

Majster sveta z roku 2018 je najlepším strelcom v histórii parížskeho klubu. V uplynulej sezóne mu pomohol 28 gólmi k 11. titulu a štvrtýkrát vyhral aj anketu o najlepšieho hráča Ligue 1. S PSG päťkrát oslavoval francúzsky titul, ale na vytúženú trofej Ligy majstrov nedosiahol.

Mbappé však chce dodržať svoju zmluvu. "Už v uplynulých týždňoch verejne ubezpečil, že chce hrať v Paríži aj v budúcej sezóne. Nežiada o odchod toto leto, len potvrdil vedeniu, že si neuplatní opciu na ďalší rok," uvádza sa vo vyhlásení hráča a jeho zástupcov.

O Mbappého mal už skôr veľký záujem Real Madrid, ktorý teraz prišiel o ďalšieho francúzskeho strelca Karima Benzemu, ktorý má namierené do Saudskej Arábie. Argentínsky majster sveta Messi sa po vypršaní dvojročnej zmluvy rozhodol hrať v severoamerickej MLS za Inter Miami.