Najhoršia forma vonku a historická séria. Vedenie Marseille odvolalo Gattusa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najhoršia forma vonku a historická séria. Vedenie Marseille odvolalo Gattusa

Aktualizované
Gennaro Gattuso už nie je trénerom Marseille.
Gennaro Gattuso už nie je trénerom Marseille.Profimedia
Gennaro Gattuso (46) nebude pokračovať na lavičke Marseille. Renomovaný Talian mal byť pred zápasom s Brestom ubezpečený, že mu nehrozí prepustenie, ale po nedeľňajšej prehre 0:1 sa situácia zmenila a klub sa s ním rozlúčil. Jeho nástupcom sa stal Jean-Louis Gasset (70).

Samotný Gattuso po prehre zvesil hlavu. "Keď sa dostanete na dno, musíte prevziať zodpovednosť," povedal taliansky stratég na nedeľňajšej pozápasovej tlačovej konferencii. Možno práve to priviedlo vedenie Marseille k rozhodnutiu vyhodiť bývalého dlhoročného hráča AC Miláno po necelom polroku. OM je v tabuľke Ligue 1 na deviatom mieste s 30 bodmi.

Klub z prístavného mesta začal kalendárny rok najhoršou sériou od roku 1978. Jeho forma na vonkajších ihriskách je navyše najhoršia zo všetkých tímov francúzskej ligy v tejto sezóne.

"Olympique de Marseille by sa chcel poďakovať Gennarovi a jeho tímu za prácu, ktorú odviedli, a za veľkú profesionalitu, ktorú každý deň preukazovali, takisto im zaželať veľa šťastia do budúcnosti," uvádza sa vo vyhlásení Marseille.

Klub dlho bez trénera neostal, na lavičku si sadne Jean-Louis Gasset. Sedemdesiatročný francúzsky tréner v minulosti viedol Saint-Étienne či Bordeaux a koncom januára po dvoch rokoch skončil pri kormidle reprezentácie Pobrežia Slonoviny ešte počas Afrického pohára národov. Národný tím napokon turnaj ovládol.