Openda je pri streleckej chuti a ťahá Lens po 21 rokoch do Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Openda je pri streleckej chuti a ťahá Lens po 21 rokoch do Ligy majstrov

Openda je s 18 zásahmi na štvrtom mieste streleckej tabuľky.
Openda je s 18 zásahmi na štvrtom mieste streleckej tabuľky.Profimedia
Futbalisti Racingu Lens mieria po 21 rokoch do Ligy majstrov. V prestížnej súťaži sa predstavili naposledy v sezóne 2002/2003 a v histórii si v nej zahrali len dvakrát. Po 33. kole domácej súťaže majú na konte 69 bodov a patrí im tretia priečka, ktorá znamená účasť v predkole. Už v najbližšom stretnutí sa môžu dostať na druhé miesto, zaručujúce priamy postup do skupinovej fázy.

Lens zvládlo utorkový duel na pôde Toulouse, kde vyhralo 1:0. O jediný gól sa postaral opäť Belgičan Lois Openda, pre ktorého to bol už 18. presný zásah v prebiehajúcej sezóne.

Dvadsaťtriročný útočník prišiel na sever Francúzska v lete 2022 z holandského Vitesse Arnhem za necelých desať miliónov eur a je možné, že po sezóne opäť zmení pôsobisko. O jeho služby sa intenzívne zaujímajú Arsenal či Leeds United.

Openda rozhodol o utorkovom triumfe v 33. minúte, keď si v šestnástke nabehol na center Massadia Haidaru a hlavou rozvlnil sieť. Bol to už jeho deviaty gól v uplynulých siedmich dueloch Ligue 1 a výrazne pomohol Lens, keďže v úvode boli lepší domáci.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

"Mali sme veľmi komplikovaný štart. V úvodných 25 minútach sa nám nedarilo. Našťastie, Lois skóroval v dobrom momente a to pozdvihlo našu morálku. Potom sme odohrali rozumne druhý polčas. Keď sme sa na konci dostali trochu do problémov, zostali sme pokojní. Sme na pódiu, ale ešte musíme vybojovať veľa bitiek," povedal tréner Franck Haise.

Tohtosezónna ligová štatistika Opendu
Tohtosezónna ligová štatistika OpenduFlashscore

Jeho zverencov čaká nesmierne dôležitá už v sobotu, keď doma privítajú druhé Marseille. Po 33. kole strácajú na svojho najbližšieho súpera jediný bod, na vedúci Paríž Saint-Germain šesť a pred štvrtým Monacom majú náskok osem bodov.

"Budeme potrebovať poriadny apetít a rovnaký budú mať aj oni. Bude to dobrý zápas, druhý proti tretiemu päť kôl pred koncom. To nie je bezvýznamné," dodal Haise pre L'Équipe.

Ostatná forma Lensu
Ostatná forma LensuFlashscore