Panika v Monaku a Chelsea pred začiatkom sezóny. Útočné hviezdy vyradilo rovnaké zranenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Panika v Monaku a Chelsea pred začiatkom sezóny. Útočné hviezdy vyradilo rovnaké zranenie

Aktualizované
Embolo si od futbalu na dlhší čas oddýchne.
Embolo si od futbalu na dlhší čas oddýchne.AFP
Nová sezóna Ligue 1 sa pre francúzske kluby začína už o niekoľko dní a AS Monako hlási tesne pred začiatkom citeľnú stratu. Kniežaciemu tímu bude chýbať Breel Embolo (26), švajčiarsky útočník si vážne poranil kolenné väzy. Rovnaké zranenie trápi aj Christophera Nkunkuho (25) z londýnskej Chelsea.

Embolo prišiel do Monaka minulý rok z Gladbachu a vo svojej debutovej sezóne v klube strelil 14 súťažných gólov. Nie je to jeho prvé vážne zranenie počas kariéry, už v roku 2016 si zlomil holennú kosť a následne bol o dva roky neskôr vyradený z hry s ďalšou zlomeninou dolnej končatiny.

"Švajčiarsky reprezentant si počas tréningu roztrhol kolenné väzy a na ihrisku bude chýbať niekoľko mesiacov. AS Monako chce svojmu futbalistovi vyjadriť maximálnu podporu," uviedlo vedenie vo vyhlásení na sociálnych sieťach.

Manažment sa snaží rýchlo reagovať na stratu švajčiarskeho futbalistu a hľadá za neho náhradu, pričom v hľadáčiku má dvoch útočníkov. Prvou možnosťou je Elye Wahi, ktorý vlani strelil za Montpellier devätnásť gólov, zatiaľ čo Folarin Balogun, ktorý vlani úspešne hosťoval v Reims (22 gólov), by mohol prísť z Arsenalu.

Nkunku bude po operácii kolena chýbať Chelsea niekoľko mesiacov. Klub Premier League o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke. 

Dvadsaťpäťročný hráč prestúpil do londýnskeho tímu v júni z nemeckého RB Lipsko za 63 miliónov libier a podpísal šesťročnú zmluvu. Podľa medializovaných informácií by mohol byť mimo hry až štyri mesiace.

Francúz utrpel zranenie počas predsezónneho prípravného zápasu proti Borussii Dortmund v Chicagu (1:1). Sezóna Premier League sa pre tím začne v nedeľu 13. augusta domácim duelom proti Liverpoolu.