PSG, Liverpool či United. Zamieri talentovaný Yoro do veľkoklubu už v januári?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG, Liverpool či United. Zamieri talentovaný Yoro do veľkoklubu už v januári?

Perspektívny obranca púta pozornosť futbalovej Európy.
Perspektívny obranca púta pozornosť futbalovej Európy.Profimedia
Podľa francúzskeho futbalového experta Jonathana Johnsona sa Paríž Saint-Germain pripojí ku klubom, ktoré budú toto leto súťažiť o podpis talentovaného mladíka Lenyho Yora (18) z Lille. O hráča sa zaujímajú aj Liverpool a Manchester United.

V exkluzívnom rozhovore pre CaughtOffside sa Johnson jasne vyjadril, že Yoro je veľmi nadaným futbalistom. Odborník očakáva, že v lete bude o šikovného obrancu obrovský záujem. Dodal, že futbalista z Lille by mohol byť najlepším mladým stredným obrancom Realu Madrid, aj keď by bolo vzrušujúce vidieť ho v Premier League.

Francúz by bol určite ideálnou náhradou v prípade absencie Virgila van Dijka v Liverpoole alebo záplatou po Joelovi Matipovi, ktorému sa blíži koniec zmluvy. V United by takisto nepochybne našli miesto pre špičkového stopéra, ktorý by prípadne nahradil mená ako Harry Maguire či Raphael Varane, od ktorých sa po skončení súčasného kontraktu očakáva odchod z Old Trafford.

"Leny Yoro v tejto sezóne urobil dojem a rozhodne sa ukazuje, že je momentálne jedným z top talentov v Ligue 1. Je to niekto, o kom si myslím, že bude v lete veľmi žiadaný,“ povedal Johnson a dodal:

"Už sme videli prepojenia s veľkými klubmi z Premier League – Liverpool, Man City, Man United. Osobne to chápem tak, že aj PSG má veľký záujem, rovnako aj množstvo iných klubov z celej Európy. Za súčasného stavu neočakávam, že by sa Yoro v januári odsťahoval z Lille. Pre jeho vývoj je pravdepodobne najlepšie zostať tam, kde je a pokračovať."

"Je oňho veľký záujem a všeobecne je považovaný za jeden z najväčších talentov vo Francúzsku na defenzívnych pozíciách. Je to meno, na ktoré treba dávať pozor. Nie som prekvapený, že vidíme špekulácie, aj keď je pravdepodobnejší až letný presun," pokračoval expert.

"Uvidíme, čo sa stane, pretože kríza zranení v jednom z veľkých klubov a dostatočne vysoká ponuka môžu Lille prinútiť zvážiť predaj. Videli sme, že Realu na tejto pozícii chýbajú kľúčoví hráči, takže ďalšie zranenie môže znamenať, že zintenzívnia svoju snahu o obrancu," myslí si Johnson.