PSG prehralo druhý zápas po sebe, doma nestačilo na Lyon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG prehralo druhý zápas po sebe, doma nestačilo na Lyon

Aktualizované
Veľká radosť hráčov Lyonu zo streleného gólu.
Veľká radosť hráčov Lyonu zo streleného gólu.Profimedia
Futbalisti OSC Lille otvorili nedeľný program 29. kola francúzskej Ligue 1 domácou výhrou proti Lorientu. Reims porazil Nantes. Nice iba remizovalo na pôde posledného Angers. Monako doma porazilo Štrasburg tromi gólmi v druhom polčase. O najväčšie prekvapenie sa postaral Olympique Lyon, ktorý vyhral na pôde PSG tesne 1:0.

Lille OSC - FC Lorient 3:1 (1:0)

Góly: 13. Cabella, 89., 90+1. Zhegrova - 77. I. Koné, ČK: 79. Abergel (Lorient)

Favorit mal veľmi dobrý úvod stretnutia, pretože ho do vedenia dostal Rémy Cabella. Až príliš sa však domáci spoľahli na svoj tesný náskok a po nedorozumení v defenzíve vyrovnal striedajúci Ibrahima Koné. Radosť Lorientu netrvala dlho. Takmer okmažite sa druhou žltou kartou nechal vylúčiť kapitán Abergel.

Následne osamotený Bamba úplne voľný zvnútra päťky nepochopiteľne prekopol bránku. Tri body ale Lille získal vďaka dvom krásnym strelám "žolíka" z lavičky Edona Zhegrovu. "Dogy" tak v tabuľke poskočili na piate miesto, hostia sú ôsmej priečke.

Angers SCO - OGC Nice 1:1 (1:1)

Góly: 14. Niane - 3. Moffi

Nice sa snaží dostať na priečky zaručujúce pohárovú Európu, ale zbytočne stráca body. Remizovalo už štyrikrát po sebe a teraz navyše aj na pôde beznádejne posledného Angers. Síce rýchlo viedlo, ale po vyrovnaní ďalší zásah hostia nedokázali pridať, ostávajú na ôsmej pozícii.

Stade Brest - Toulouse 3:1 (1:1)

Góly: 33. Mounié, 63. Le Douaron, 84. Camara - 10. Dallinga, ČK: 83. Desler (Toulouse)

Clermont Foot - AC Ajaccio 2:1 (0:1)

Góly: 60., 90+2. Kyei (oba z pen.) - 25. El Idrissy, ČK: 77. Youssouf (Ajaccio)

FC Nantes - Stade Reims 0:3 (0:2)

Góly: 38., 40. Flips, 58. Munetsi

Reims nedávno prehrou ukončilo svoju dlhú sériu, ale možno odštartovalo novú, pretože proti Nantes poľahky získalo tri body. Dvakrát sa presadil Flips, na ktorého v druhom dejstve nadviazal Munetsi

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

AS Monako - RC Štrasburg 4:3 (1:2)

Góly: 19. Vanderson, 54. Ben Seghir, 58. Diop, 66. Fofana - 32. Mothiba, 41. Maripán (vl.), 90+3. Diallo, ČK: 80. Fofana (Monako)

Ben Yedder v úvode prestrelil Selsa, na čiare loptu odkopol jeden z obrancov. Zásluhou Vandersona síce Monako vyhrávalo, ale Mothiba vyrovnal a obranca Maripán vlastným gólom poslal do vedenia hostí. Favorita zachránili dvaja osemnásťroční mladíci. Eliesse Ben Seghir a Edan Diop vrátili "kniežatá" na koňa.

Obaja duel ukončili s gólom a asistenciou, pričom pre druhého menovaného išlo o prvý presný zásah na seniorskej úrovni. Poistku pridal Fofana a tá sa hodila, keďže Diallo znížil. Domáci uspeli aj napriek červenej karte. Monako si poistilo štvrtú priečku, Štrasburg ostáva šestnásty.

PSG - Olympique Lyon 0:1 (0:0)

Gól: 56. Barcola

PSG si počas zápasu nevedelo vypracovať vyložené šance a niekoľko názankov pozorná defenzíva Lyonu ubránila. Hostia mohli vyhrávať už v prvom polčase, lenže Lacazette z pokutového kopu, ktorý sám vybojoval, trafil žrď. Rozhodoval tak mladý Bradley Barcola presným zakončením do protipohybu Donnarummu. Parížsky veľkoklub prehral druhýkrát po sebe, no ostáva na čele tabuľky. Lyon poskočil na deviatu priečku.

Aktuálna tabuľka Ligue 1.
Aktuálna tabuľka Ligue 1.Flashscore