Rozhodnutie mi trvalo sekundu, vraví Škriniar po prestupe do hviezdneho PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozhodnutie mi trvalo sekundu, vraví Škriniar po prestupe do hviezdneho PSG
Škriniar sa chce medzi hviezdami presadiť.
Škriniar sa chce medzi hviezdami presadiť.Profimedia
Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar (28) podpísal s Parížom Saint-Germain päťročný kontrakt do 30. júna 2028. Francúzsky majster o tom vo štvrtok informoval na svojej oficiálnej stránke. Obranca prestúpil do Paríža po vypršaní zmluvy s milánskym Interom.

Škriniar, ktorý sa stal prvou letnou posilou PSG, po podpise zmluvy uviedol: "Som veľmi šťastný, že môžem byť súčasťou tohto úžasného klubu. PSG je jeden z najlepších na svete s hráčmi svetovej triedy a fantastickými fanúšikmi." V úlohe trénera ho povedie Luis Enrique, ktorého parížske vedenie oficiálne predstavilo v stredu.

V Interi pôsobil v rokoch 2017 až 2023. Získal s ním titul v Serii A (2021), dvakrát Taliansky pohár (2022 a 2023) a dvakrát taliansky Superpohár (2021 a 2022). V uplynulej sezóne si Taliani zahrali finále Ligy majstrov, v roku 2020 finále Európskej ligy. S klubom sa nedohodol na predĺžení kontraktu a už v januári informovali médiá o jeho dohode s PSG.

Za "Nerazzurri" odohral v priebehu šiestich sezón spolu 246 stretnutí a zaznamenal v nich 11 gólov. Na klubovej úrovni pôsobil Škriniar aj v MŠK Žilina, ViOn Zlaté Moravce a Sampdorii Janov. V drese slovenskej reprezentácie má na konte 60 stretnutí a tri góly.

"Bolo to jednoduché. Keď sa o vás zaujíma taký klub ako Paríž St. Germain, rozhodnete sa rýchlo. Videl som mnoho zápasov tímu, každý na svete tento klub pozorne sleduje. Všetci vedia, akí skvelí hráči tu hrajú. Rozhodnutie mi trvalo iba sekundu," uviedol v rozhovore pre klubovú webstránku. Na sociálnych sieťach pózoval v novom drese s číslom 2028.

V jarnej časti minulého ročníka ho od konca februára trápili zdravotné problémy: "Uplynulých pár mesiacov nebolo pre mňa jednoduchých. Zranil som sa, mal som problémy s chrbtom. Všetko je už teraz lepšie, cítim sa dobre. Už som hral dva zápasy za slovenskú reprezentáciu, som pripravený. Odkedy som si doliečil zranenie, neprestal som trénovať. Som na sto percent v poriadku, možno aj viac."

V Paríži bude hrávať ako vôbec prvý slovenský futbalista v histórii. "Viem o tom. Ešte som ani nenastúpil a už píšem históriu. Ale teraz vážne - pripomenuli mi to, keď som podpisoval zmluvu. Cítim hrdosť za seba, moju krajinu i moju rodinu. Som z toho veľmi šťastný a toto je iba začiatok," tvrdí Škriniar.

Slovenský zadák si je vedomý, že v PSG bude pod veľkým tlakom. "Samozrejme, je mi to jasné. Keď prídete do takéhoto veľkého klubu, vždy je tam tlak. Som však pripravený stať sa toho súčasťou. Milujem napätie. Som obranca, takže viem, o čom to je. Vždy musíte byť pripravený," vyhlásil odhodlane.