Saudi chcú všetko. Ich stratégiou je kúpiť každého, zúri prezident Lyonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saudi chcú všetko. Ich stratégiou je kúpiť každého, zúri prezident Lyonu

John Textor nie je spokojný s prestupovou stratégiou Saudskej Arábie.
John Textor nie je spokojný s prestupovou stratégiou Saudskej Arábie.AFP
Alexandre Lacazette (32) v minulej sezóne bojoval s Kylianom Mbappém (24) o korunu kráľa strelcov Ligue 1 a ako to už v posledných týždňoch býva, zaujal aj predstaviteľov saudskoarabského klubu. John Textor (57), nový majiteľ a prezident Lyonu, neskrýval svoje rozhorčenie v rozhovore pre Canal do TF, médium, ktoré sa špecializuje na brazílsky klub Botafogo.

Pre všetkých športových funkcionárov to asi nie je najľahšie obdobie. Aj špičkové európske kluby sú skrátka pod neustálym tlakom najrôznejších ponúk z arabského sveta, ktorý si každopádne stanovil za cieľ pozdvihnúť tamojšie súťaže na vyššiu úroveň. Ničoho a nikoho sa neboja.

Prestup Cristiana Ronalda do saudskoarabského klubu Al-Nassr na prelome rokov bol len akousi predohrou ďalších veľkých prestupov. Karim Benzema aj N'Golo Kanté sa nechali zlákať do Al-Ittihadu, zatiaľ čo Al-Hilal ulovil Kalidoua Koulibalyho a Rúbena Nevesa.

Blíži sa aj prestup Marcela Brozoviča a Hakima Ziyecha či odchod Édouarda Mendyho do saudskoarabského sveta. Špekulácií, ktoré sa denne objavujú v európskej tlači, je nespočetne veľa. O jednej z nich informovala aj francúzska televízna stanica RMC Sport.

Alexandre Lacazette strelil v minulej ligovej sezóne 27 gólov.
Alexandre Lacazette strelil v minulej ligovej sezóne 27 gólov.AFP

Jej novinár Fabrice Hawkins tvrdí, že Saudi mali záujem o Lacazetteho, druhého najlepšieho strelca francúzskej najvyššej súťaže z nedávno skončenej sezóny po Mbappém z PSG. Ten však v každom prípade nebol prestupu naklonený. Francúzsky športový denník L'Équipe medzitým následne informoval, že Textor, ktorý vlani v decembri prevzal "Les Gones" po dlhoročnom šéfovi Jeanovi-Michelovi Aulasovi, je z besnenia arabských klubov veľmi nervózny.

Textorovi, ktorého spoločnosť Eagle Football Holdings vlastní okrem iného aj podiely v anglickom Crystal Palace, belgickom RWD Molenbeeku a brazílskom Botafogu, zjavne robia vrásky na čele tamojší funkcionári.

"Saudi chcú všetko," krútil hlavou v rozhovore. "Chcú môjho najlepšieho hráča v Lyone, môjho najlepšieho hráča v Crystal Palace, mojich najlepších hráčov a trénera v Botafogu. Ich stratégiou je jednoducho kúpiť všetko," vyjadril rozhorčenie.

Ďalšie prestupy a špekulácie