Štrasburg triumfoval na pôde Reims, Guessand zachránil Nantes v úplnom závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štrasburg triumfoval na pôde Reims, Guessand zachránil Nantes v úplnom závere

Aktualizované
Štrasburg získal všetky tri body.
Štrasburg získal všetky tri body.Profimedia
Nedeľný program najvyššej francúzskej súťaže odštartoval duel v Reims, odkiaľ si tri body vzali hostia zo Štrasburgu. V boji pri pásme zostupu si tím Nantes vybojoval bod zásluhou gólu zo šiestej minúty nadstavenia. Záver hracieho dňa obstaralo víťazstvo Marseille.

Reims - Štrasburg 0:2 (0:2)

Góly: 1. a 37. Diallo

Hostia vstúpili do duelu tak, ako by si to predstavoval tréner každého mužstva - presným zásahom v prvej minúte. O gólový úvod sa postaral senegalský rodák Diallo. Útočník Štrasburgu v prvej polovici súboja pripomenul domácim svoje schopnosti zakončovateľa ešte raz, čím stanovil nielen polčasový, ale aj konečný rezultát. Mužstvo od rieky Rýn si pripísalo triumf po dvoch prehrách proti tímom z prvej štvorky. 

Štatistiky duelu v Reims
Štatistiky duelu v ReimsFlashscore

Nantes - Troyes 2:2 (1:0)

Góly: 25. Pallois 90+6. Guessand – 64. Balde, 90+2. Odobert

Tabuľkovému postaveniu súperov, ktorí sa stretli na Beaujoire Stadium, zodpovedá aj ich športová forma z ostatného obdobia. Domáci káder nevyhral v ligovom prostredí osemkrát po sebe, hostia mali túto šnúru natiahnutú na čísle 14. Po zásahu z druhej minúty nadstaveného času to pre Troyes vyzeralo na pretrhnutie tejto nelichotivej série, no v samom závere ešte gólovo udrelo aj Nantes. Obe mužstvá tak natiahli svoje čakanie na výhru.

Posledná pätica tabuľky Ligue 1
Posledná pätica tabuľky Ligue 1Flashscore

Nice - Clermont 1:2 (1:1)

Góly: 41. Laborde – 37. Cham, 83. Khaoui

Štvrťfinalista Európskej konferenčnej ligy stál pred výzvou v podobe súboja s Clermontom, ktorý si z posledných troch stretnutí pripísal plný počet bodov. Nice z nedávnej trojice zápasov získalo iba jediný bod. Zásahom z poslednej desaťminútovky zaknihovali hostia v poradí štvrté víťazstvo po sebe a v tabuľke sa dostali práve pred hostiteľa z juhovýchodu Francúzska.

Tabuľkové postavenie Clermontu a Nice
Tabuľkové postavenie Clermontu a NiceFlashscore

Lorient - Toulouse 0:1 (0:0)

Góly: 68. Aboukhlal

Ajaccio - Brest 0:0 (0:0)

Montpellier - Rennes 1:0 (0:0)

Gól: 84. Mavididi

Káder Rennes pricestoval na pôdu protivníka, ktorého v októbri dokázal pokoriť rozdielom triedy. V prípade víťazného zápisu mohli hostia pomýšľať na pozíciu priebežne zaručujúcu účasť v pohárovej Európe. Dlho to vyzeralo, že ich trojbodová ambícia bude okresaná o dva body, Mavididi však zásahom v posledných minútach zrušil remízový stav a rozhodol o triumfe Montpellieru.

Olympique Lyon - Olympique Marseille 1:2 (0:1)

Góly: 68. Lacazette - 44. Ünder, 90.+3 Gusto (vl.)