Škriniara čaká v lete sťahovanie do Paríža. Materazzi tvrdí, že mal ostať v Interi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniara čaká v lete sťahovanie do Paríža. Materazzi tvrdí, že mal ostať v Interi

Rodák zo Žiaru nad Hronom po sezóne zamieri do Francúzska.
Rodák zo Žiaru nad Hronom po sezóne zamieri do Francúzska.Profimedia
Slovenský reprezentant Milan Škriniar (28) už o niekoľko mesiacov vymení život v Miláne za pôsobenie v Paríži. Obranca Interu sa dohodol na prestupe do bohatého PSG, niekdajší zadák "Nerazzurri" Marco Materazzi (49) sa však nazdáva, že z hľadiska jeho futbalového rastu by bolo lepšie, ak by ostal v talianskej metropole módy.

Škriniar podpísal v januári predzmluvnú dohodu s PSG a v hlavnom meste Francúzska sa pripojí k zvyšku hviezdneho tímu hneď, ako mu na konci júna vyprší súčasná zmluva s Interom.

Materazzi, ktorý v obrane milánskeho celku strávil desať rokov (2001-2011), si pred kamerami televízie Canal+ položil rečnícku otázku, či urobil slovenský futbalista správne rozhodnutie.

"Je to veľmi dobrý obranca, ale nie najlepší," povedal. "Keď sa uplatní, stáva sa silným v kolektívnom kontexte. Nesmieme zabúdať, že keď prišiel do klubu, hral dobre, pracoval a mal zásluhu na tom, že Conte zmenil názor. Odísť mohol už po prvom roku pod vedením Antonia, keď nedostával príležitosti, ale mimoriadne sa zlepšil, získal kapitánsku pásku a stal sa neodmysliteľnou súčasťou tímu," prezradil veterán, ktorý sa v drese talianskej reprezentácie preslávil konfrontáciou so Zinedinom Zidanom vo finále MS 2006 v Nemecku.

Škriniar momentálne sleduje zápasy len z tribúny.
Škriniar momentálne sleduje zápasy len z tribúny.Profimedia

Inter má pred záverečnou časťou sezóny kopu práce. V domácej súťaži bojuje o účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov, momentálne sa nachádza na nepostupovom piatom mieste s dvojbodovým mankom na mestského rivala AC. V milionárskej súťaži ho v stredu večer čaká štvrťfinálová odveta s lisabonskou Benficou. Škriniar však aj naďalej ostáva mimo hry pre problémy s chrbtom.

"Ak by som bol na jeho mieste, zvolil by som zotrvanie v Interi. Verejne som mu povedal, aby pamätal na to, ako veľmi ho fanúšikovia klubu zbožňujú. Neviem, či bude rovnako obľúbený aj v Paríži. Hoci v to dúfam, stačí sa pozrieť, ako vnímajú Messiho, ktorý je jedným z najlepších futbalistov histórie," dodal Materazzi.