Súper Slovana nepustí svojich fanúšikov do Marseille, bojí sa o ich bezpečnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súper Slovana nepustí svojich fanúšikov do Marseille, bojí sa o ich bezpečnosť

Lille sa v 11. kole Ligue 1 predstaví na ihrisku Marseille.
Lille sa v 11. kole Ligue 1 predstaví na ihrisku Marseille.Profimedia
Francúzsky klub Lille v piatok oznámil, že jeho fanúšikovia dostali zákaz cestovať tento víkend do Marseille z dôvodu obáv z výtržností chuligánov.

Vo vyhlásení "Les Dogues" sa uvádza: "Ak orgány dnes ráno rozhodli, že nebudú schopné zaručiť bezpečnosť 250 priaznivcov Lille, ktorí plánovali cestovať do Marseille, klub musí vziať toto rozhodnutie na vedomie, aby ochránil svojich fanúšikov pred prípadnými problémami."

Marseille hostí Lille v sobotu večer na štadióne Stade Vélodrome, minulú nedeľu došlo pred duelom s Lyonom ku krvavému incidentu. Autobus hostí bol zasypaný kameňmi, pričom si to "odniesol" aj tréner Fabio Grosso. Fotografia lodivoda s krvou na tvári sa dostala na titulnú stranu športového denníka L'Equipe s titulkom "Nechutné a hanebné".

"Nedeľa bola veľmi smutným dňom pre šport. Nemôžete riskovať životy ľudí. Nie som tu najdôležitejší, v autobuse nás bolo 40, mohol to byť ktokoľvek iný. Terčom útoku sa stali aj autobusy fanúšikov," povedal taliansky majster sveta z roku 2006.

Na nedávne udalosti teda zareagoval aj súper bratislavského Slovana z EKL, ktorý slovenského majstra na konci októbra zdolal v treťom zápase skupiny na vlastnej pôde 2:1.