Za Mbappého neexistuje náhrada, vraví Enrique po šťastnej rozlúčke najlepšieho strelca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za Mbappého neexistuje náhrada, vraví Enrique po šťastnej rozlúčke najlepšieho strelca

Mbappé sa s PSG rozlúčil šťastným koncom.
Mbappé sa s PSG rozlúčil šťastným koncom.Reuters
Paríž Saint-Germain a jeho letné podpisy budú musieť nabrať na vážnosti, pretože najlepší klubový strelec histórie Kylian Mbappé (25) odchádza, povedal tréner Luis Enrique (54) v sobotu po tom, čo jeho zverenci vyhrali Francúzsky pohár.

Lyon - PSG 1:2

Španiel trénoval Mbappého počas posledného zo siedmich rokov pôsobenia v PSG. Francúzsky útočník strelil rekordných 256 gólov a pomohol tímu získať 15 trofejí vrátane šiestich ligových titulov.

Enrique uviedol, že medzisezónne obdobie bude kľúčové pre prípravu jeho tímu, aby splnil očakávania v nasledujúcom období. Uznal pritom, že žiadny hráč nemôže nahradiť francúzskeho kapitána, ktorý je spájaný s odchodom k španielskemu gigantovi Realu Madrid.

"Mal som to šťastie trénovať Kyliana v tejto sezóne, bola preňho ťažká. Po siedmich rokoch v klube a všetkom, čo dosiahol, je ťažké sa s ním rozlúčiť," povedal Enrique na tlačovej konferencii.

"Za Mbappého neexistuje náhrada, nemôžeme ho nahradiť. Urobíme to tímovým výkonom a prostredníctvom štyroch, piatich či šiestich prestupov. Kylianovou náhradou bude jednotný tím, ktorý sa spolu s fanúšikmi a našimi ambíciami pokúsi v nasledujúcich sezónach všetko vyhrať."

Najväčšou výzvou pre PSG zostáva Liga majstrov. Čakanie na prvú európsku trofej pokračuje napriek obrovským investíciám a po semifinálovom vyradení Borussiou Dortmund začiatkom mája. 

"Veľkou výzvou pre každého hráča, ktorý chce prísť, je to, že chceme tvoriť históriu. Tento klub skôr či neskôr vyhrá Ligu majstrov. Je to náročné, ale dokážeme to," nadviazal Enrique.

"Sezóna sa chýli ku koncu, ale už sa začínajú rokovania a sú tu možnosti na zlepšenie mužstva, stále je to pôsobivý projekt. Hrať vo veľkom klube je veľmi náročné, hráči sa musia prispôsobiť. Vo vrcholovom futbale neexistuje nič také ako dovolenka," uzavrel lodivod PSG, pod ktorého vedením sa tešil zo zisku pohára aj slovenský reprezentant Milan Škriniar.