Díaz z Realu Madrid bude hrať za krajinu svojho otca. Namiesto Španielska si vybral Maroko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Díaz z Realu Madrid bude hrať za krajinu svojho otca. Namiesto Španielska si vybral Maroko
Díaz bude reprezentovať krajinu svojho otca.
Díaz bude reprezentovať krajinu svojho otca.Profimedia
Krídelník Realu Madrid Brahim Díaz (24) by mal budúci týždeň debutovať v národnom tíme Maroka, ktorému dal prednosť pred rodným Španielskom. Podľa médií sa bývalý hráč Manchestru City či AC Miláno rozhodol reprezentovať krajinu svojho otca na jeseň minulého roka a teraz je prvýkrát v nominácii semifinalistov majstrovstiev sveta na prípravné zápasy proti Angole a Mauritánii.

Díaz prešiel väčšinou španielskych mládežníckych tímov a v júni 2021 sa prvýkrát predstavil v seniorskej reprezentácii. Vtedy výber do 21 rokov odohral prípravný zápas proti Litve z dôvodu izolácie členov A-tímu pre koronavírus. Rodák z Málagy prispel k víťazstvu 4:0 jedným gólom.

FIFA umožňuje hráčovi zmeniť národný tím, ak za predchádzajúcu krajinu odohral menej ako tri zápasy pred dovŕšením 21 rokov.

"Každý má právo urobiť vlastné rozhodnutie. Z môjho pohľadu sú na povolanie do reprezentácie potrebné tri kroky - najprv musí byť hráč zdravý, potom musí naozaj chcieť hrať za národný tím a nakoniec mu, samozrejme, tréner musí poslať pozvánku," povedal tréner španielskej reprezentácie Luis de la Fuente.

Díaz strelil v tejto sezóne za Real osem gólov a podľa odborníkov si vypýtal miesto v španielskej reprezentácii. Ofenzívny hráč sa do Madridu vrátil minulý rok po trojročnom hosťovaní v AC Miláno. Svoju profesionálnu kariéru začal v Manchestri City.

Napriek úspešnej sezóne nedostal pozvánku do národného tímu. Navyše sa mu nepáči nulová komunikácia zo strany zväzu, takže z týchto dôvodov sa rozhodol pre Maroko.

"Ja sám som s ním nehovoril. Veľa som s ním však pracoval v reprezentácii do 21 rokov a mám k nemu veľký rešpekt," dodal De la Fuente. Díaz hrával výlučne za mládežnícke tímy Španielska.