Švédski futbalisti budú mať prvýkrát zahraničného trénera. Povedie ich Dán Tomasson

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švédski futbalisti budú mať prvýkrát zahraničného trénera. Povedie ich Dán Tomasson
Bývalý kanonier povedie švédsku reprezentáciu.
Bývalý kanonier povedie švédsku reprezentáciu.Reuters
Švédska futbalová reprezentácia bude mať prvýkrát v histórii zahraničného trénera. Národný zväz v pondelok vymenoval do funkcie bývalého dánskeho útočníka Jona Dahla Tomassona (47), ktorý podpísal zmluvu do konca kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2026 s automatickým predĺžením v prípade postupu na záverečný turnaj.

Tomasson nedávno na vlastnú žiadosť skončil na lavičke druholigového anglického Blackburnu. Predtým viedol Malmö, s ktorým získal dva švédske tituly a dostal sa do skupinovej fázy Ligy majstrov. Počas aktívnej kariéry žiaril vo Feyenoorde a AC Miláno. Za dánsku reprezentáciu odohral 112 zápasov a strelil 52 gólov.

"Veľmi sa teším na začiatok tohto skvelého angažmánu a na stretnutie so švédskymi fanúšikmi, hráčmi i novinármi. Tiež na to, že budem môcť rozmýšľať, hovoriť a snívať v modro-žltej farbe," povedal 47-ročný Tomasson pre zväzovú webovú stránku s odkazom na švédske farby.

V novembri minulého roka skončil na lavičke švédskej reprezentácie Janne Andersson, pod ktorého vedením sa mužstvu nepodarilo kvalifikovať na tohtoročné majstrovstvá Európy cez Belgicko a Rakúsko.