Ťažké Švédsko a Azerbajdžanu máme čo vracať. Calzona či Hamšík reagujú na žreb

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ťažké Švédsko a Azerbajdžanu máme čo vracať. Calzona či Hamšík reagujú na žreb

Francesco Calzona reaguje na žreb Ligy národov.
Francesco Calzona reaguje na žreb Ligy národov.TASR
Vo štvrtok podvečer sa národný tím Slovenska po žrebe v Paríži dozvedel súperov, proti ktorým si to rozdá o postup do B-divízie Ligy národov. V C-divízii sa Slováci stretnú so Švédskom, Azerbajdžanom a Estónskom.

V predošlých troch ročníkoch Ligy národov sa predstavilo Slovensko dvakrát v B-skupine. V uplynulej tretej edícii (ročník 2022/2023) obsadilo v C-divízii 3. miesto za Kazachstanom a Azerbajdžanom, na štvrtej priečke sa umiestnilo Bielorusko.

Tentoraz sa zverenci Francesca Calzonu pobijú o najvyššie priečky proti dobre známemu Azerbajdžanu, Švédsku a Estónsku. "Vyžrebovali nám Švédsko, ktoré je ťažkým súperom, navyše z C-divízie je najlepšie v rebríčku FIFA - na 26. mieste. Na Azerbajdžan máme zlé spomienky, pretože to bola prvá prehra v prvom zápase pod mojím vedením. Estónsko, Švédsko a Azerbajdžan boli v kvalifikácii na EURO 2024 v rovnakej skupine."

Najbližší program Slovenska.
Najbližší program Slovenska.Flashscore

"Ligu národov musíme hrať na hranici svojich možností, pretože pri dobrom umiestnení máme väčšiu šancu kvalifikovať sa na MS. Estónsko sa totiž ocitlo v play off vďaka víťazstvu vo svojej skupine Ligy národov," reagoval krátko po žrebe taliansky šéf slovenskej lavičky. 

Slovo si vzal taktiež tímový manažér reprezentácie Marek Hamšík. Legendárny bývalý reprezentant vidí šancu na postup zo skupiny. "Žreb mohol byť horší aj lepší. Je to skupina, z ktorej sa určite dá postúpiť. Podľa mňa je Švédsko v tomto momente horšie ako Rumunsko, nemá fazónu a jeho štýl futbalu by nám mohol vyhovovať. Bude to náročné, Azerbajdžanu máme čo vracať z predošlej edície Ligy národov, Estónsko bude outsider," nadviazal. 

Pre svenskfotboll.se sa vyjadril aj manažér švédskeho tímu Stefan Pettersson, ktorý považuje Slovensko za najťažšieho protivníka. "Je to vzrušujúca skupina s tímami, ktoré rešpektujeme. Keď sa pozriete na rebríček FIFA, Slovensko je najťažší súper, no v samotných zápasoch väčšinou na rebríčku až tak nezáleží. Musíme sa uistiť, že sme dobre pripravení a správnym spôsobom sa postaviť k tejto skupine."

Nový ročník LN odštartuje zápasmi prvého kola 5.-7. septembra tohto roka, 2. kolo sa uskutoční 8.-10. septembra. Ďalšími termínmi sú 10.-12. a 13.-15. október, 14.-16. a 17.-19. november. Víťazi skupín si zabezpečia priamy postup, tímy na posledných miestach zostúpia o divíziu nižšie. Novou fázou v rámci ročníka bude play-off po odohratí zápasov skupinovej fázy, v ktorej sa stretnú tímy na druhých miestach B-divízie v dvojzápase s mužstvami na tretích priečkach A-divízie.

Viac o nadchádzajúcej edícii Ligy národov