Do semifinále MS U20 Izrael na úkor Brazílie, Taliani nedali šancu Kolumbii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Do semifinále MS U20 Izrael na úkor Brazílie, Taliani nedali šancu Kolumbii
Aktualizované
Izraelská eufória po postupe.
Izraelská eufória po postupe.
Profimedia
Výber izraelskej reprezentácie do 20 rokov si zahrá semifinále majstrovstiev sveta v Argentíne. Štvrťfinálový súboj s Brazíliou priniesol päťgólovú prestrelku, dve nepremenené penalty a 120 minút riadneho hracieho času. Ďalej idú aj mladí Taliani, ktorí si poradili s Kolumbiou.

Izrael - Brazília 3:2 pp (0:0)

Góly: 60. Khalaili, 93. Shibli, 105+3. Turgeman - 56. Marcos Leonardo, 91. Matheus Nascimento

Zatiaľ čo prvý polčas veľa napínavých momentov nepriniesol, od druhého dejstva to bol priam hollywoodsky trhák. Všetko odštartovala 56. minúta. Marcos Leonardo si nabehol na precíznu prihrávku, ktorú mu adresoval Matheus Martins. Následne napriahol k nechytateľnej rane z rohu šestnástky, ktorá sa zatrepotala až tesne pri ľavej tyči. Brazília sa z vedenia dlho netešila, pretože o štyri minúty neskôr vyrovnal hlavou Anan Khalaili.

Štatistiky súboja.
Flashscore

Zápas tak smeroval do predĺženia, v ktorom sa doslova roztrhlo vrece s gólovými situáciami. Najskôr ukázal veľký prehľad Andrey Santos, jeho prihrávku si našiel Matheus Nascimento a vo vnútri pokutového územia s pokojom zakončil do pravého dolného rohu siete na 1:2. Húževnatí Izraelčania sa však nevzdali a už o dve minúty opäť vyrovnali skóre.

V závere prvého predĺženia zakončil Dor Turgeman nádhernú individuálnu akciu strelou zvnútra pokutového územia. Kaique Pereira nemohol robiť nič, iba sa prizerať. Izrael mohol v ďalšom priebehu dvakrát skórovať z pokutového kopu, Ilay Madmon a Ahmad Ibrahim však svoje pokusy trestuhodne zahodili. Brazília sa napriek tomu nezmohla na gólovú odpoveď a na šampionáte končí.

Hodnotenie aktérov duelu.
Flashscore

Kolumbia - Taliansko 1:3 (0:2)

Góly: 49. Torres - 9. Casadei, 38. Baldanzi, 46. Esposito

Najlepší strelec turnaja Cesare Casadei pridal ďalší gól do svojej zbierky (celkovo ich má šesť) a doviedol Taliansko do semifinále majstrovstiev sveta do 20 rokov.

Casadei hlavičkoval v úvode zápasu po rohovom kope Tommasa Baldanziho a zabezpečil svojmu tímu skorý náskok. Následne si úlohy vymenili, keď nabil Baldanzimu, ktorý rovnako perfektne hlavičkoval a zdvojnásobil vedenie favorita.

Taliani ukázali, ako byť v stretnutí efektívni.
Flashscore

Krátko po polčase pridal Baldanzi k svojmu menu ďalšiu asistenciu, keď naservíroval loptu Francescovi Espositovi a ten nádherne zakončil. Jhojan Torres dal "Los Cafeteros" nádej skvelým, technickým pokusom spoza pokutového územia, ale ukázalo sa, že to bol iba čestný úspech.

Budúcnosť talianskeho futbalu vyzerá byť svetlá, keďže si krajina rezervovala semifinálovú miestenku na treťom svetovom šampionáte do 20 rokov za sebou. Kolumbijčania sa so šampionátom rozlúčili vo štvrťfinále.

Hodnotenie hráčov.
Flashscore