MS U20 vo futbale, 11. deň: Brazília rozstrieľala Tunisko, prekvapivo končí domáca Argentína

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 11. deň: Brazília rozstrieľala Tunisko, prekvapivo končí domáca Argentína
Aktualizované
Brazílčania oslavujú svoj postup do štvrťfinále.
Brazílčania oslavujú svoj postup do štvrťfinále.
Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár jedenásteho hracieho dňa, ktorý je zároveň druhým vo vyraďovacej fáze.

OSEMFINÁLE

Brazília - Tunisko 4:1 (2:0)

Góly: 11. Leonardo (11 m), 31., 90+10. Santos, 90+1. Martins - 90+13. Ghorbel, ČK: 45. Renan

Brazílski mladíci nadviazali na predchádzajúce dve vydarené stretnutia. Síce si do tretice čisté konto neudržali, ale mrzieť ich to nemusí, pretože vo štvrťfinále vyzvú Izrael. Ich postup odštartoval na konci desiatej minúty Leonardo. V závere prvého dejstva videl červenú kartu Renan, ale ani to "kanárikov" nezastavilo v ich túžbe za prvým titulom od roku 2011. Ďalší vzruch sa udial až v nadstavenom čase, v ktorom padli tri góly. Brazílčania strelili dva a čestný zo strany Tunisu pridal Ghorbel. 

Štatistický pohľad na súboj
Flashscore

Kolumbia - Slovensko 5:1 (0:0)

Priebeh duelu si môžete prečítať v našom zápasovom reporte

Štatistiky duelu
Flashscore

Argentína - Nigéria 0:2 (0:0)

Góly: 61. Muhammad, 90+1. Sarki

Druhopolčasové góly Ibrahima Muhammada a Rilwanu Haliru Sarkiho ohromili organizátorov a favoritov na titul z Argentíny a poslali Nigériu do štvrťfinále MS do 20 rokov.

"Lietajúci orli" začali jasne, ale s pribúdajúcim časom v prvom polčase začal dominovať "La Albiceleste". Veliz mal dva náznaky šancí pred prestávkou - jeden mieril tesne nad a druhý do náručia Kingsleyho Aniagbosa.

Nigéria sa presadila tesne po hodine hry. Emmanuel Umeh posunul loptu na Muhammada, ktorý prekonal brankára Federica Gomesa Gertha. Argentína vystupňovala tlak v snahe vyrovnať - a bola veľmi blízko, keď Luka Romero trafil vnútornú stranu žrde - ale Haliru Sarki svojou neskorou hlavičkou zabezpečil Nigérii triumf.

Nigéria sa v nedeľu stretne vo štvrťfinále v Santiagu del Estero s víťazom zápasu medzi Ekvádorom a Južnou Kóreou.

Štatistiky súboja.
Flashscore

Anglicko - Taliansko 1:2 (1:1)

Góly: 24. Devine - 8. Baldanzi, 87. Casadei (pen.)

Cesare Casadei svojou neskorou penaltou, ktorý bol jeho piatym zásahom na turnaji, pomohol Taliansku vyhrať nad Anglickom a dostať sa do štvrťfinále.

Tommaso Baldanzi otvoril skóre za Talianov, keď sa dostal k nádhernej prihrávke Giuseppeho Ambrosina a pohotovou strelou zaskočil anglického brankára Matthewa Coxa. Niekoľko minút po tom, čo sám trafil brvno, vyrovnal Alfie Devine. Dane Scarlett poslal rýchlu krížnu prihrávku a Devine ukázal vynikajúcu technickú zručnosť, keď ju trafil priamo zo vzduchu vnútornou stranou svojej pravej nohy

Druhý polčas bol omnoho kostrbatejší ako prvý a šancí bolo málo, takže nebolo prekvapením, že rozhodol pokutový kop. Po zdĺhavom preskúmaní systémom VAR bolo rozhodnuté, že anglický obranca Jarell Quansah hral rukou po strele Casadeia. Talian sa z následného priameho kopu nemýlil.

Taliansko sa v sobotu stretne s Kolumbiou vo štvrťfinále v San Juane.

Štatistiky súboja.
Flashscore