Historické maximum neprekonané. Kolumbia rozstrieľala Slovensko piatimi gólmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Historické maximum neprekonané. Kolumbia rozstrieľala Slovensko piatimi gólmi
Aktualizované
Zverenci Alberta Rusnáka v Argentíne po debakli od Kolumbie končia.
Zverenci Alberta Rusnáka v Argentíne po debakli od Kolumbie končia.TASR
Možnosť, aká nemusí prísť opäť niekoľko rokov. Po dvoch dekádach majú slovenské futbalové nádeje šancu zapísať sa do histórie. V ceste im pred premiérovým štvrťfinále stojí favorizovaná Kolumbia. Podarí sa zverencom Alberta Rusnáka (49) zdolať juhoamerickú krajinu? Dozviete sa s nami.

Kolumbia - Slovensko 5:1 (0:0)

Góly: 48., 90+4. Cortes, 50. Asprilla, 52., 63. Gutierrez - 87. Jambor

Tréner Rusnák urobil v zostave oproti záverečnému duelu v Skupine s USA až päť zmien. Do brány sa premiérovo postavil brankár Danko

Základné zostavy oboch celkov
Základné zostavy oboch celkovFlashscore

Od úvodných minút boli o niečo živší favorizovaní futbalisti Kolumbie, ktorí vyvíjali tlak na slovenských mladíkov. Tí v pevnom bloku odolávali a odoberali v kľúčových priestoroch súperovi loptu. Až prišla 27. minúta a nedorozumenie v zadných radoch, ktoré takmer využil unikajúci Salazar. Zvnútra šestnástky mieril vedľa ľavej žrde. Príležitosť, ktorá na niekoľko minút oživila tempo na jednej i druhej strane. 

Odpoveď zverencov Alberta Rusnáka prišla prakticky okamžite. Z diaľky napriahol Kopásek a poriadne preveril pozornosť brankára Marquineza. Vyrážal do bezpečia. Kolumbijčania pokračovali v aktivite a netrvalo dlho, kým si vypracovali ďalšiu šancu. Z hranice pokutového územia pálil Manyoma. Brankár Danko vyškriabal loptu nad brvno.

Desať minút pred odchodom do kabín sa Kolumbia dostala taktiež do gólovej šance, keď Manyoma vysunul Molana, ale ten zoči-voči na Danka nevyzrel. Slovenský strážca svätyne vytiahol dôležitý a výborný zákrok. V 42. minúte nevyšiel Slovákom signál zo štandardnej situácie. 

Kvalita bola na strane Kolumbie
Kvalita bola na strane KolumbieFlashscore

Po zmene strán sa Slováci nevrátili na trávnik vôbec dobre. Kóša sa s Ujlakym dopustil chyby pri rozohrávke, ktorú využil Cortes. V nájazde prepálil Danka – 1:0. Juhoameričania sa presným zásahom nabudili a o dve minúty vyhrávali o dva góly. Asprilla si narazil na hranici šestnástky so spoluhráčom a mieril presne - 2:0. 

Súperovi Slovenska nestačilo. Hráčov trénera Rusnáka nepúšťala Kolumbia k lopte a zakrátko si po rýchlej akcii vychutnal zakončenie z hranice šestnástky tretí ofenzívny hráč Gutierrez. Danko bol bez šance - 3:0. Šesť minút hrôzy pre slovenských mladíkov. Gólová smrsť v slovenskej sieti pokračovala v 63. minúte. Svoj druhý presný zásah v súboji strelil po kombinačnom vyšachovaní defenzívy a následným zakončením k ľavej žrdi Gutierrez - 4:0. 

Duel sa už iba dohrával. Slovensko sa v samom závere dočkalo čestného gólu. Gajdoš výbornou kolmicou vysunul po ľavej strane Šikulu, ktorý naservíroval na hlavu Jambora ideálnu loptu - 4:1. V nadstavenom čase zavŕšil debakel pre slovenské nádeje druhým gólom v stretnutí Cortes - 5:1.