MS U20 vo futbale, 3. deň: Anglicko a Uruguaj nezaváhali, Francúzi a Honduras áno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 3. deň: Anglicko a Uruguaj nezaváhali, Francúzi a Honduras áno
Aktualizované
Uruguajčan Ferrari sa raduje z gólu v sieti irackého brankára Hassana.
Uruguajčan Ferrari sa raduje z gólu v sieti irackého brankára Hassana. Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár tretieho hracieho dňa.

SKUPINA F

Anglicko - Tunisko 1:0 (1:0)

Gól: 25. Scarlett

Hráči Tuniska mali o niečo aktívnejší úvod, ale v polovici prvého dejstva neustrážili nábeh Scarletta pred bránu, ktorý hlavou usmernil center Valeho za chrbát brankára Arfaouiho. Angličania držali loptu na svojich kopačkách a vyvíjali tlak na súpera, no vo finálnej fáze sa presadzovali ťažko. V sedemdesiatej minúta sa v sľubnej príležitosti v šestnástke ocitol Devine, no strieľal tesne vedľa ľavej žrde. Záverečné dve príležitosti si Albion vypracoval v nadstavenom čase, keď Jebbison po individuálnej akcii preveril ranou do dolného ľavého rohu pozornosť brankára, ktorý vyrážal na rohový kop. V piatej minúte nadstavenie opečiatkoval pravú žrď Oyegoke. Mrzieť ho to nemuselo, pretože Angličania zvládli úvodný súboj a dotiahli ho do prvého víťazstva. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Uruguaj - Irak 4:0 (1:0)

Góly: 38. Abaldo, 48. Ferrari. 62. Hassan (vl.), 90+2. Matturro

Druhý favorit skupiny Uruguaj bol od úvodu lepší, aktívnejší, ale do koncovky sa dostával iba sporadicky a ťažko. Narážal na pevnú, kompaktnú defenzívu Iraku. Až v 38. minúte pretavil svoju aktivitu nakoniec v úvodný gól. Tlak stupňoval, po rýchlej akcii a prihrávke Gonzáleza za defenzívu sa zľava zvnútra šestnástky presadil strelou k žrdi Abaldo. Po zmene strán sa vrátili s väčšou chuťou opäť hráči Uruguaju. Abaldo odcentroval zľava medzi dvoch stopérov, kde vyskočil Ferrari a hlavou namieril k ľavej žrdi za chrbát bezmocného brankára Hassana.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Svoju dominanciu v zápase potvrdili po hodine hry. González zužitkoval výborný center z rohu a prudkou hlavičkou pod brvno poslal svoj tím do trojgólového vedenia. Gól bol nakoniec pripísaný ako vlastný strážcovi svätyne Hassanovi, ktorý vyrážal na brvno a za čiaru. Irak sa dostal do šance až v 79. minúte. Shaheen chcel zužitkovať center hlavou, ale mieril iba do stredu brány. V nadstavenom čase uzavrel konečný rezultát po Diazovom rohu Matturro, keď na prvej žrdi vyskočil najvyššie. Uruguaj podobne ako Slovensko, strelilo pri svojom vstupe štyri góly.

SKUPINA E

Francúzsko - Južná Kórea 1:2 (0:1)

Góly: 69. Virginius (z 11m) - 22. Lee Seung-Won, 64. Lee Young-Jun

Francúzov čakal náročný štart, keď na úvod nastúpili proti ostatnému finalistovi, ktorý nestačil na víťaznú Ukrajinu. "Les Bleus" držali loptu na svojich kopačkách, dostávali sa do šancí, no efektívnejší bol ich súper. Južná Kórea viedla od 22. minúty. Lee Seung-Won si prebral prvý dotykom prihrávku na hranici pokutového územia a mieril presne do ľavého dolného rohu. Krátko po hodine hry navýšil ich skóre Lee Young-Jun. Po štandardnej situácii nedal hlavou brankárovi žiadnu šancu. Francúzsko o päť minút na to už iba kozmeticky upravilo konečný rezultát. Z pokutového kopu sa presadil Virginius.

Štatistický pohľad na prehru Francúzska
Štatistický pohľad na prehru FrancúzskaFlashscore

Gambia - Honduras 2:1 (1:1)

Góly: 1. a 84. Bojang - 5. Aceituno

Raketový vstup predviedla Gambia. Už v prvej minúte využil zaváhanie defenzívy Bojang a po zisku lopty ju napálil do ľavého horného rohu. Ale rýchly inkasovaný gól Honduras nezaskočil. Práve naopak, už o štyri minúty vyrovnal. Aceituno si nabehol na milimetrový center Castilla a presnou hlavou k žrdi sa mohol radovať. V ďalšom priebehu si vážnejšie príležitosti vypracovali Gambíjčania. Njie sa dostal k hlavičkovému zakončeniu, ale Colindres vytiahol bravúrny zákrok. O niekoľko minút pálil z hranice pokutového územia tesne nad Sanyang. Prevahu na šance využili v samom závere. V 84. minúte neodvrátili hráči Hondurasu rohový kop, k lopte sa ešte vo vnútri šestnástky dostal Bojang a pálil presne. Zariadil tak svojmu tímu prvé tri body na šampionáte. 

Štatistický pohľad na výhru Gambie
Štatistický pohľad na výhru GambieFlashscore