MS U20 vo futbale, 6. deň: Gambia a Anglicko v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 6. deň: Gambia a Anglicko v osemfinále
Radosť Gambijčanov z postupu do ďalšej fázy šampionátu bola veľká.
Radosť Gambijčanov z postupu do ďalšej fázy šampionátu bola veľká.Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár šiesteho hracieho dňa.

Skupina F

Francúzsko - Gambia 1:2 (0:1)

Góly: 61. Odobert - 13. Zoukrou (vl.), 68. Sanyang

Favorizovaní Francúzi nezvládli duel s exotickým súperom. Gambiu dostal na koňa Zoukrou, ktorý v 13. minúte dopravil loptu do vlastnej siete. V 57. mohli vedenie zvýšiť - Alagie Saine si postavil loptu na biely bod a upratal ju smerom do ľavého spodného rohu. Chýbala tomu ale razancia a Yann Lienard sa včas hodil a zabránil tak gólu parádnym zákrokom.

Francúzsko sa o štyri minúty neskôr tešilo z vyrovnania, napínavý duel napokon rozhodol presným zásahom Sanyang. Afričania si tak zabezpečili postup do ďalšej fázy turnaja.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Južná Kórea - Honduras 2:2 (0:1)

Góly: 58. Kim, 62. Park Seung-Ho - 22. Ruiz, 51. Castillo

ČK: 90+8. Choi- 26. Ruiz

Kórejčania sú síce na druhom mieste skupiny so štyrmi bodmi, výsledok duelu s Hondurasom ich však môže mrzieť, keďže väčšinu zápasu hrali v početnej výhode.

Skupina E

Uruguaj – Anglicko 2:3 (0:2)

Góly: 49. González, 90.+9 Abaldo – 22. Humphreys, 44.+4 Devine, 90.+5 Gyabi

V osemfinále si zahrá aj Anglicko. Ostrovný výber predviedol v dueli s Uruguajom silné závery oboch polčasov, zakaždým dokázal skórovať a na výsledku nezmenil nič ani zásah Juhoameričanov v posledných sekundách zápasu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Irak - Tunisko 0:3 (0:0)

Góly: 55. Snana, 57. Djebali, 86. Ghorbel

ČK: 74. Nasraoui

Prvé body na šampionáte majú Tunisania, ktorí ovládli druhý polčas súboja s Irakom a aj napriek červenej karte v záverečnej pätnásťminútovke si víťazstvo postrážili.