Slovákom pred súbojom s USA odhodlanie nechýba. Kóša: Na ihrisku necháme všetko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovákom pred súbojom s USA odhodlanie nechýba. Kóša: Na ihrisku necháme všetko
Mladí Slováci si pred nasledujúcim zápasom veria.
Mladí Slováci si pred nasledujúcim zápasom veria.
Profimedia
Po hladkej výhre nad Fidži na MS do 20 rokov v Argentíne slovenskí mladíci v druhom vystúpení nestačili na výber Ekvádoru. V piatok 26. mája ich čaká kľúčový súboj s výberom USA, ktorý na svetovom šampionáte ešte neinkasoval.

V súboji viedla slovenská reprezentácia 1:0, nakoniec však prehrala 1:2. Prehra mladých reprezentantov mrzela, no naďalej cítia šancu na postup a odhodlanie splniť túto métu im nechýba. V tabuľke skupiny B im patrí druhé postupové miesto a pred sebou majú ešte dôležité meranie síl s USA.

Termín duelu Slovensko U20 - USA U20
Flashscore

Strelec jediného slovenského gólu Máté Szolgai by svoj zásah vymenil za tri body. "Žiaľ, zápas nám nevyšiel tak, ako sme si predstavovali. Začali sme dobre, potom sme prestali predvádzať našu hru a prehrali sme. Chcel som dať gól a podarilo sa mi to. Spokojnejší by som však bol, aj keby som ho nedal, ale vyhrali by sme," vyjadril sa pre web SFZ.

Prehra trápila aj trnavského Sebastiána Kóšu, ktorý ale vyjadril veľkú vôľu uspieť v nasledujúcom boji so Spojenými štátmi: "Mrzí nás to. Vyhrávali sme 1:0 a mohli sme si to ustrážiť. Musíme dať hlavy hore, ostáva ešte jeden zápas a všetko máme vo svojich rukách. Je to pre nás duel o všetko, potrebujeme bodovať. Verím, že dobre zregenerujeme, budeme pripravení a na ihrisku necháme všetko."

O víťazovi rozhodla v 59. minúte exportná rana z kopačky Joseho Sosu. Svoj pohľad na stret s Ekvádorom ponúkol aj krajný obranca Samuel Kopásek, ktorého skôr mrzel vyrovnávajúci zásah juhoamerického protivníka.

"Fyzicky náročný súboj s kvalitným súperom, ktorý bol po technickej stránke veľmi dobre vybavený. Predviedli sme dobrý vstup do zápasu, mali sme šance. Následne prišla hluchá fáza, nedarilo sa nám podržať loptu a valilo sa to na nás. Škoda gólu, ktorý sme dostali v nadstavenom čase prvej polovice. Tréner nám povedal, že nemusíme smútiť, pretože zápas sme odmakali a každý jeden z nás dal do toho svoje maximum," uviedol 20-ročný hráč Žiliny.