Slováci na MS U20 tesne podľahli Ekvádoru. Rusnák: Hráči do toho dali všetko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci na MS U20 tesne podľahli Ekvádoru. Rusnák: Hráči do toho dali všetko
Mladým Slovákom druhé vystúpenie nevyšlo podľa predstáv.
Mladým Slovákom druhé vystúpenie nevyšlo podľa predstáv.Profimedia
Slovenskí futbalisti prehrali v druhom zápase MS do 20 rokov s Ekvádorom 1:2. Jediným gólom Slovákov otvoril v 29. minúte skóre Máté Szolgai (19), o víťazný sa postaral v druhom polčase Jose Sosa (18). Slováci si prehrou skomplikovali cestu za postupom zo skupiny B do osemfinále.

V úvodnom dejstve stretnutia mali herne navrch Juhoameričania, no úvodnú strelu na bránu premenil z diaľky Szolgai. Obhajca bronzu spred štyroch rokov zvýšil tlak a zásluhou Justina Cuera sa mu podarilo vsietiť gól do šatne. Obrat dokončil v 59. minúte Sosa. Favorit si v dueli paradoxne pripísal prvé strelecké pokusy na bránu na šampionáte - proti USA mal sedem pokusov mimo.

Druhé vystúpenie mladých Slovákov zhodnotil ich tréner Alber Rusnák. "Mali sme celkom dobrý vstup do zápasu, boli sme na lopte. Súper trochu prevzal iniciatívu, ale všeobecne to bolo fajn, dali sme gól. Nesmieme však dopustiť góly do šatne. Na začiatku druhého polčasu sme eliminovali protivníka, mali sme optickú prevahu, ale len jednu príležitosť. Výkon bol v určitých pasážach veľmi slušný, na tom budeme stavať aj v ďalších zápasoch. Hráči do toho dali všetko a siahli si na dno svojich síl," vyjadril sa.

Strelci duelu Ekvádor U20 - Slovensko U20
Strelci duelu Ekvádor U20 - Slovensko U20Flashscore

Slováci sú priebežne na postupovom druhom mieste, o skóre pred svojím utorňajším súperom. Toho však čaká v závere skupiny B Fidži, ktoré doposiaľ nezískalo ani bod. Mladíci spod Tatier nastúpia v piatok o 20:00 na súboj s USA - to naopak ešte nestratilo ani bod. Okrem prvých dvoch tímov z každej skupiny postupujú medzi najlepšiu šestnástku aj štyri najlepšie mužstvá z tretích miest.